Annons

Stopp för självförvaltning – nu höjs hyrorna med 3 procent

Staffanstorp Vid årsskiftet upphörde självförvaltningen på Åkershus i Staffanstorp. Nu höjs hyrorna med 3 procent för alla hyresgäster i området.

De hyresgäster som var aktiva i självförvaltningen på Åkershus i Staffanstorp fick rabatt på sin hyra motsvarande de belopp som hyresvärden sparade in på att slippa betala för exempelvis städning och skötsel av utemiljön. Cirka 20 procent av hyresgästerna var aktiva och skötte det mesta i området. De sparade även in pengar till sina grannar och de pengarna lades dels i en speciell pott, dels medförde besparingen en generell sänkning av hyran  med 3 procent. När nu självförvaltningen upphört höjs hyran för alla med 3 procent. Den 1 juli höjs hyran med 2 procent och den 1 januari år 2014 höjs hyran med ytterligare 1 procent.

– Vi tyckte att det blev för stor hyreshöjning annars, säger Sten Svensson, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Läs mer:

Hyresgästerna får dela på nästan en halv miljon kronor

Annons
Läs också Upprustningen hotar deras dröm: ”Slåss för ett direktdemokratiskt boende” De jobbar för höjd trivsel och sänkt hyra Höjd hyra efter slarv med trappstädningen Här är gänget som firar tio år som självförvaltare! Stora förtjänster- men få nappar på självförvaltning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.