Annons

Kanslihuset vill renovera i Eslöv

Eslöv Kanslihuset vill utföra förbättringsarbeten i 20 lägenheter i Eslöv. Knappt hälften av hyresgästerna har gett sitt godkännande. Nu har värden vänt sig till hyresnämnden för att renoveringarna ska bli verklighet.
Foto: Gry Ellebjerg
Kanslihuset anser att förbättringsarbetena är nödvändiga. Hyresgästerna i Eslöv är tveksamma och rädda för hyreshöjning. Nu ska ärendet prövas av hyresnämnden.

Den privata värden Kanslihuset menar att hyreshusen i Eslöv måste renoveras. Totalt rör det sig om 20 lägenheter i ett par olika fastigheter.

Enligt de handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö måste bland annat ledningar för varmvatten, kallvatten, avlopp och el åtgärdas. I samband med stambytena planerar värden att höja standarden i badrummen. Eftersom standarden i bostäderna höjs räknar värden med att månadshyran, efter förhandlingar med Hyresgästföreningen, kommer att höjas med cirka 500 till 700 kronor per lägenhet.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Trots värdens påtryckningar har endast 8 av 20 hyresgäster gett sitt godkännande till förbättringsarbetena. Tre hyresgäster har uppgett att de inte vill att deras hem renoveras. Kanslihuset har valt att vända sig till hyresnämnden för att pröva om de kan renovera bostäderna trots att hyresgästerna inte vill. 

Annons
Läs också Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut Grannar har gått samman: vill vräka mamman till kriminell son Osäkert hur mycket som får vara kvar av Evas och Carolines grönskande uteplatser – kräver möte med Rikshem Hyresgäst får tillbaka 100 000 kronor – värden hade tagit ut dubbel hyra i ett och ett halvt år Kvinnan satt häktad – missade förhandling och blev av med lägenheten: ”Svårt styra upp livet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.