HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kanslihuset vill renovera i Eslöv

Eslöv Kanslihuset vill utföra förbättringsarbeten i 20 lägenheter i Eslöv. Knappt hälften av hyresgästerna har gett sitt godkännande. Nu har värden vänt sig till hyresnämnden för att renoveringarna ska bli verklighet.
Foto: Gry Ellebjerg
Kanslihuset anser att förbättringsarbetena är nödvändiga. Hyresgästerna i Eslöv är tveksamma och rädda för hyreshöjning. Nu ska ärendet prövas av hyresnämnden.

Den privata värden Kanslihuset menar att hyreshusen i Eslöv måste renoveras. Totalt rör det sig om 20 lägenheter i ett par olika fastigheter.

Enligt de handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö måste bland annat ledningar för varmvatten, kallvatten, avlopp och el åtgärdas. I samband med stambytena planerar värden att höja standarden i badrummen. Eftersom standarden i bostäderna höjs räknar värden med att månadshyran, efter förhandlingar med Hyresgästföreningen, kommer att höjas med cirka 500 till 700 kronor per lägenhet.

Läs ocksåSara - ännu ett offer för nämndens långa kötider

Trots värdens påtryckningar har endast 8 av 20 hyresgäster gett sitt godkännande till förbättringsarbetena. Tre hyresgäster har uppgett att de inte vill att deras hem renoveras. Kanslihuset har valt att vända sig till hyresnämnden för att pröva om de kan renovera bostäderna trots att hyresgästerna inte vill. 

Läs också Hyresnämndens nya chef: vi har problem Kaos på hyresnämnden - Maarit betalar priset För många katter kan kosta kontraktet Han tog den "omöjliga" hyresstriden – och vann

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.