Annons

Kanslishuset i Malmö höjer hyran med 0,85 procent

Malmö Kanslihuset som representerar ungefär hälften av de privata hyresvärdarna i Malmö höjer hyran från den första april med i genomsnitt 0,85 procent.

Kanslihuset hade ursprungligen begärt att få höja hyran med 1,9 procent från den 1 januari. Överenskommelsen är ramuppgörelse. Det innebär att höjningen kan variera från fastighet till fastighet. Den genomsnittliga höjningen för de cirka 15 000 hyreslägenheter som berörs blir 0,85 procent. 

Thomas Lindgren, förhandlare på Hyresgästföreningen, är nöjd med uppgörelsen. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det har varit tuffa förhandlingar. Vi lyckades sänka deras yrkande till mindre än hälften. Vi har dessutom lyckats senarelägga införandet av höjningen med tre månader, säger han. 

Annons

Orvar Espert, vd på Kanslihuset är däremot kritisk till Hyresgästföreningens agerande. Han menar att det är orimligt att förhandlingarna som inleddes redan i september förra året ska behöva ta så lång tid. Han är inte heller nöjd med den nivå uppgörelsen landade på. För att täcka kostnadsökningarna för 2016 skulle  en hyreshöjning på minst 1,0-1,1 procent från årsskiftet vara nödvändig, enligt honom

– Vi kan inte hålla på att förhandla året runt eller stranda förhandlingar för ett par tiondelar – så vi fick acceptera Hyresgästföreningens slutbud i år, skriver han i ett pressmeddelande. 

Annons
Läs ocksåKanslihuset vill renovera i Eslöv
Läs också Nya hyror klara i Malmö Hyror för 100 fastigheter prövas i hyresnämnden Så mycket höjer Sjöbohem hyrorna Salabostäders hyreshöjning klar efter tvist

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.