Annons

Karin Sundin väljs inte om till Öbo-ordförande

Örebro Öbo:s ordförande Karin Sundin (S) kommer inte väljas om. En anledning som uppges internt, är att hennes make är ordförande i programnämnden för samhällsbyggnad.

Hem & Hyra har pratat med medlemmar på olika nivåer inom Socialdemokraterna i Örebro. Bilden som växer fram är att de flesta visserligen är nöjda eller till och med mycket nöjda med Karin Sundins insatser som ordförande i Öbo.

Men att det finns saker som gör att man nu valt att nominera en annan person.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Huvudanledningen sägs vara att man ogillat kopplingen som funnits mellan Öbo och programnämnden  samhällsbyggnad genom Karin och Björn Sundins äktenskap.

– Det är en koppling som kan innebära problem. Det har inte gjort det än, men sådana kopplingar ska man undvika, säger en av Socialdemokraterna som Hem & Hyra talat med.

Att det just är Karin Sundin som får flytta på sig och inte Björn Sundin, är det ingen som kan svara på.

Annons
Läs ocksåTidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp

– Min bild är att man varit nöjd med bägge, men att någon behövde flytta på sig. Att det blev Karin kan ju bero på att många tycker att hon är en god talare och att man vill att hon ska delta mer aktivt i kommunpolitiken i stället, förklarar en annan av partimedlemmarna.

Men det finns bland de Hem & Hyra talar med även en viss kritik mot Karin Sundin. Det är två saker som är återkommande bland dem Hem & Hyra talat med.

Det ena är att Karin Sundin öppet gett stöd för kommunstyrelsens uttag ur Öbo på 11 miljoner kronor. Och det andra är att det var Karin Sundin som godkände att Öbo gick med i organisationen Fastighetsägarna.

Läs ocksåHan går i täten för 67 000 västsvenska hyresgäster: "Vi måste kunna ha högt i tak"Regionordförande Ronny Bengtsson utanför hemmaföreningen Västra Göteborgs lokal vid Mariaplan i Majorna. Inför valet träffar han ledande politiker från samtliga 13 kommuner i regionen för att prata bostadspolitik. "Jättebra", säger han om bemötandet under turnén så här långt. "De tycker att det är ett bra initiativ från oss."

Internt i partiet delar bägge frågorna partiet i för och emot, enligt de källor som Hem & Hyra varit i kontakt med.

Annons

Hem & Hyra har försökt att nå valberedningens ordförande utan att lyckas.

Läs också Johan Danielsson tredje bostadsministern under 2021 - första från S sedan Mona Sahlin Nej till ändrad valberedning på digitalt regionfullmäktige Margaretha, 81, fick ministerbesök genom Goda grannar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.