HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Karlskronahem höjer hyran

Blekinge Från och med mars höjs hyran med två procent för hyresgästerna hos Karlskronahem. Främst kostnadsökningar ligger bakom höjningen.
Foto: Linda Alfons
Karlskronahems hyresgäster får en höjning av månadshyran på två procent i mars nästa år.

Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Karlskronahem om nästa års hyra är avslutade. Parterna har enats om att hyran höjs i mars med två procent. För en lägenhet på 75 kvadratmeter innebär det en höjd månadshyra på 125 kronor.

– Vi är ganska nöjda. Vi ser att både reparation och underhåll ökar i företaget och det här känns som ett förhandlingsresultat som funkar för både hyresgästerna och företaget, säger Inge Karlsson, förhandlare hos Hyresgästföreningen.

Läs ocksåStor hyresuppgörelse klar i Göteborg – gäller 40 000 hushåll

Om höjningen slås ut på ett helår så motsvarar det en höjning på 1,67 procent. Hyresgäster med så kallad presumtionshyra får ingen höjning av hyran.

– För Karlskronahem är det viktigt med en hyresutveckling som garanterar hållbarhet över tid. Det bildar en stabil grund för underhåll och renovering. Nivån möjliggör en godtagbar nivå på underhållet i stort och vi är nöjda med uppgörelsen, säger Börje Dovstad, ordförande Karlskronahem, i ett pressmeddelande.

Läs också Kom inte överens: HMK får avgöra hyran i Nyköping Nu höjs hyrorna för 73 000 hushåll i Göteborg Nyköpingshem sa nej till medlingsförslag Bud om höjda hyror hos privatvärdar i Storgöteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.