HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Karlskronahem höjer hyran

Blekinge Från och med mars höjs hyran med två procent för hyresgästerna hos Karlskronahem. Främst kostnadsökningar ligger bakom höjningen.
Foto: Linda Alfons
Karlskronahems hyresgäster får en höjning av månadshyran på två procent i mars nästa år.

Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Karlskronahem om nästa års hyra är avslutade. Parterna har enats om att hyran höjs i mars med två procent. För en lägenhet på 75 kvadratmeter innebär det en höjd månadshyra på 125 kronor.

– Vi är ganska nöjda. Vi ser att både reparation och underhåll ökar i företaget och det här känns som ett förhandlingsresultat som funkar för både hyresgästerna och företaget, säger Inge Karlsson, förhandlare hos Hyresgästföreningen.

Läs ocksåAllbohus vill höja hyran med 4,1 procent

Om höjningen slås ut på ett helår så motsvarar det en höjning på 1,67 procent. Hyresgäster med så kallad presumtionshyra får ingen höjning av hyran.

– För Karlskronahem är det viktigt med en hyresutveckling som garanterar hållbarhet över tid. Det bildar en stabil grund för underhåll och renovering. Nivån möjliggör en godtagbar nivå på underhållet i stort och vi är nöjda med uppgörelsen, säger Börje Dovstad, ordförande Karlskronahem, i ett pressmeddelande.

Läs också Växjöbostäder vill höja hyran med nästan fyra procent nästa år Byggebos hyror klara för 2020 Luleå hockey sponsras mest i hela Norrland Du sponsrar föreningslivet med din hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.