HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kastade ut dator och tv – får bo kvar

Kronoberg Hot, krossade rutor, inbrott och tv-apparater som kastades ut från fjärde våningen. Mannen som utpekas som vållande av sina grannar får bo kvar. Hyresnämnden tycker inte att det är utrett att det är mannen som är skyldig.
Foto: Jenny Knutsson
Hyresvärden har inte kunnat bevisa att det var hyresgästen som orsakade skadegörelsen i hyreshuset i centrala Växjö, anser hyresnämnden. Mannen får därför bo kvar i sin lägenhet..

Det hela utspelade sig under ett oktoberdygn i fjol i Växjö centrum. Enligt hyresvärdens ansökan till hyresnämnden fick hyresgästen något av ett frispel. Under ett och samma dygn hann han hota och slå en granne, slå sönder fönsterrutor i tre grannlägenheter och bryta sig in hos två grannar och sno bilnycklar. Från fjärde våningen kastade han ut både dator och TV-apparater ned på ett av Växjös mest centrala stråk.

När hyresnämnden höll sitt möte för att besluta om mannen har rätt att bo kvar i sin lägenhet, berättade mannen att han bott i lägenheten i fem år och alltid skött sitt boende. Han bedyrade även att han var oskyldig till alla anklagelser som riktats mot honom. Två grannar förhördes i nämnden och en störningsrapport från oktoberdygnet lades fram.

Läs ocksåHyra lägenhet "för att koppla av” inte skäl nog för att få behålla den

Hyresnämnden konstaterar i sitt beslut att hyresvärden måste kunna bevisa störningar som görs gällande om de bestrids av hyresgästen. Att det förekommit skadegörelse är klarlagt men vittnena har inte sett vem som gjort sig skyldig till händelserna. ”De har endast lämnat spekulativa uppgifter om vem som skulle kunna vara gärningsman,” skriver nämnden i sitt beslut.

En granne berättade om hot och ett slag i bakhuvudet han fått av mannen. Nämnden ser det som allvarligt men anser att det är en enstaka händelse och det är inte tillräckligt för att hyresavtalet ska upphöra. Hyresnämnden beslutar att han får bo kvar i lägenheten.

Läs mer: Hyresgäst gav sig på sina grannar

Läs ocksåHMK avgjorde hyrorna hos Nyköpingshem – seger för HGF
Läs också Krylbo: Lägenheter utan bygglov i före detta vårdcentral Betalade hyran för sent – nu måste Trosabon flytta När Bernts fru gick bort kraschade allt – nu sover han i trappuppgångar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.