Annons

Katja strider mot köregler

Västra Götaland ​Katja Lindberg vill flytta tillbaka till Kristineberg i Borås. Men hon får inte ställa sig i kö för lägenhet hos tidigare hyresvärden Akelius som har skapat nya regler för bostadskö.

Familjen Lindberg har en kort tid prövat på att hyra hus på landet, men har ångrat sig och vill flytta tillbaka till Kristineberg.

Annons
– Att bo i villa är inte vår grej. Vi vill ha mer tid för barnen och närmare till våra jobb, vänner och familjen, säger Katja.
Men det är lättare sagt än gjort. Trots att de tidigare varit hyresgäster hos Akelius under fem års tid är det omöjligt att ställa sig i kö för en fyra.
– Vi får beskedet att vi måste ha bott hos Akelius under två år för att få en fyra. Vi får heller ingen trea för de anser att familjen på fem personer är för stor.
För familjen Lindberg är det ganska kört. Akelius regel är att man ska ha bott hos dem under två år innan en fyra erbjuds.
– Det är svårt att komma utifrån och få en fyra hos oss, säger Anette Pettersson på Akelius, som anser att en trea för fem personer är för liten.
Någon bostadskö finns inte utan det gäller att ringa ofta.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Akelius lägenheter hyrdes ut till ockerhyror – hyresgäster kräver tillbaka 230 000 Roger Akelius stiftelse stöttar Ukraina: ”Jag är glad för alla miljoner jag blir av med” De vill sätta stopp för 650 nya lägenheter: "Folk är förbannade" Akelius vill sälja 28 500 hyresrätter: ”Vi ska lämna Sverige” Så blir de nya topplägenheterna i Kronprinsen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.