Annons

Katter rev tapeter för 17 000 kronor

Landskrona Hyresgästen fick betala en saftig räkning för katternas klös på tapeterna. Men det kunde ha blivit mycket mer.

− Mina två katter hade rivit upp ganska mycket speciellt i kanterna. Det var många småställen och sen var det en större bit i hallen, säger hyresgästen Dick Lundin.

När han skulle flytta från Landskrona besiktigades lägenheten och det konstaterades att hans två katter förstört tapeterna på olika ställen. Dick Lundin accepterade att han skulle betala 15 000 kronor om han inte själv åtgärdade skadorna. Han valde det senare alternativet men värden godkände inte hans reparationer och gjorde om det. När fakturan kom var den på 27 000 kronor och inte på 15 000 kronor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Dick Lundin bestred fakturan och var tveksam till om beloppet var skäligt. När han inte fick något svar kontaktade han Hyresgästföreningens jurist Malou Gamborn som bad värden förklara varför fakturan var på just 27 000 kronor. Hon poängterade också att värden inte gjort ett så kallat åldersavdrag på tapeterna. Tapeter förlorar i värde varje år. Bovärden förklarade att han inte kände till detta och skickade en ny faktura på 17 000 kronor.  

− Det kändes väldigt skönt att det blev rätt summa fast det kändes jobbigt att betala 17 000 kronor, säger Dick Lundin som numera bor i Uppsala.

Annons

 

Läs ocksåStanken av kattkiss så stark att grannar nästan kräktes – 79-årig kvinna tvingas flytta

 

 

 

Annons
Läs ocksåVärden var för sent ute – hyresskulder preskriberas efter två årKollage med två bilder av

 

 

Läs också Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet" Värden bröt upp Rogers källarförråd - skulle vårstäda Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.