HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kävlinge: Kommunstyrelsen sade ja till försäljning av lägenheter

Kävlinge Igår klubbade kommunstyrelsen i Kävlinge igenom förslaget att sälja delar av det kommunala bostadsbolaget i Kävlinge. Hyresgästföreningen tycker det är olyckligt.
Foto: Nicklas Rudfell
Pia Almström är kommunstyrelsens ordförande i Kävlinge kommun.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om Kävlinge kommuns förslag att sälja ut mellan 350 till 400 lägenheter av det kommunala bostadsbolagets bestånd. Läs mer om det här. Igår eftermiddag hade kommunstyrelsen möte där samtliga röstade för förslaget utom socialdemokraterna som ville återremittera det. Kommunstyrelsens ordförande Pia Almström (M) är nöjd.

– Det var ett väntat beslut. Det här är en fråga som vi diskuterat länge och väl så det var inget oväntat som inträffade. Det lär väl gå igenom i fullmäktige med.

Läs ocksåNorrland får betala när rika Stockholmskommuner "dumpar" bostadslösa

Har du fått några reaktioner i veckan?

– Det har startats namninsamlingar mot förslaget och jag har haft ett möte med Hyresgästföreningen. De ville veta hur vi tänker i de här frågorna. Jag tycker det blev en bra diskussion.

Hyresgästföreningen, Linus Fast, bostadspolitisk utvecklare, tycker att beslutet är olyckligt.

Läs ocksåSå drabbas bostadslösa av social dumpning: Familjen fick en enkel biljett till Kramfors

– Det var väntat att förslaget gick igenom utifrån de jag fått höra. Vi hade önskat att de hade tittat mer på förslaget. Det ska fortfarande röstas om i kommunfullmäktige 10 juni så vi får se hur det går där.

Sedan den 21 maj har Hyresgästföreningen samlat in namnunderskrifter mot förslaget om försäljning av KKB:s lägenheter. Hittills har de fått in cirka 420 stycken. Utöver den pågående namninsamlingen kommer föreningen även att skicka ut sms till samtliga medlemmar i Kävlinge för att ta reda på vad hyresgästerna tycker i frågan.

Namnunderskrifterna kommer Hyresgästföreningen att lämna över till ansvarig politiker i Kävlinge i samband med att kommunfullmäktige tar beslut i frågan den 10 juni.

Läs ocksåMiljöinspektören: Stärk hyresgästernas rättigheter

 

Läs också Bernt fick vänta två år på badrum - huset blev tvångsförvaltat Bo anklagades för sabotage – för att locka dit Uppdrag granskning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.