Annons

Kävlinge: Kommunstyrelsen sade ja till försäljning av lägenheter

Kävlinge Igår klubbade kommunstyrelsen i Kävlinge igenom förslaget att sälja delar av det kommunala bostadsbolaget i Kävlinge. Hyresgästföreningen tycker det är olyckligt.
Foto: Nicklas Rudfell
Pia Almström är kommunstyrelsens ordförande i Kävlinge kommun.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om Kävlinge kommuns förslag att sälja ut mellan 350 till 400 lägenheter av det kommunala bostadsbolagets bestånd. Läs mer om det här. Igår eftermiddag hade kommunstyrelsen möte där samtliga röstade för förslaget utom socialdemokraterna som ville återremittera det. Kommunstyrelsens ordförande Pia Almström (M) är nöjd.

– Det var ett väntat beslut. Det här är en fråga som vi diskuterat länge och väl så det var inget oväntat som inträffade. Det lär väl gå igenom i fullmäktige med.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Har du fått några reaktioner i veckan?

– Det har startats namninsamlingar mot förslaget och jag har haft ett möte med Hyresgästföreningen. De ville veta hur vi tänker i de här frågorna. Jag tycker det blev en bra diskussion.

Annons

Hyresgästföreningen, Linus Fast, bostadspolitisk utvecklare, tycker att beslutet är olyckligt.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

– Det var väntat att förslaget gick igenom utifrån de jag fått höra. Vi hade önskat att de hade tittat mer på förslaget. Det ska fortfarande röstas om i kommunfullmäktige 10 juni så vi får se hur det går där.

Sedan den 21 maj har Hyresgästföreningen samlat in namnunderskrifter mot förslaget om försäljning av KKB:s lägenheter. Hittills har de fått in cirka 420 stycken. Utöver den pågående namninsamlingen kommer föreningen även att skicka ut sms till samtliga medlemmar i Kävlinge för att ta reda på vad hyresgästerna tycker i frågan.

Annons

Namnunderskrifterna kommer Hyresgästföreningen att lämna över till ansvarig politiker i Kävlinge i samband med att kommunfullmäktige tar beslut i frågan den 10 juni.

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

 

Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.