HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Klagomål stoppar Vikingavallen

Söderköping Bygget av 97 lägenheter på Vikingavallen i Söderköping blir flera månader försenat. Projektet har stoppats efter att bygglovet överklagats i sista stund.
Foto: Jakob Kindesjö
Överklagan stoppar bygget av Ramunderstadens nya hyreshus i Söderköping.

I  september förra året fick Ramunderstaden bygglov för nästan hundra nya hyreslägenheter på Vikingavallen i Söderköping. Tanken var att sätta spaden i jorden redan i höstas, men i sista stund blev bygglovet överklagat och nu har hela projektet tillfälligt stoppats.

– Vi trodde inte att det skulle komma in någon överklagan, men det gjorde det sista dagen, fem i tolv. Det är lite tråkigt, vi hade allt färdigt för att kunna börja bygga i höstas, säger Caroline Ring, tillförordnad vd för Ramunderstaden.

Läs ocksåFlera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Överklagan lämnades in av en privatperson som anser att bostäderna inte passar in i Söderköping och att husen exempelvis inte uppfyller lagstadgade regler om god form, färg och materialverkan. Länsstyrelsen fick in ärendet i slutet av oktober och har velat ha cirka fyra månader på sig för att utreda överklagan.

Annons

– Vi hoppas att vi får ett besked i februari, men vi vet ingenting om hur lång tid det här kommer att ta, säger Caroline Ring.

Blir det kostnadsökningar nu när byggstarten skjuts fram?

Läs ocksåHyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll

– Nej, det räknar vi inte med att det ska göra. Vi har alla upphandlingar klara och det finns utrymme för detta i avtalen.

Annons
Läs också Nybygget som blev ett fuskbygge Byggstart för nya hyreshus i Söderköping En halv miljard har plockats ut från bostadsbolagen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.