HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Klagomål stoppar Vikingavallen

Söderköping Bygget av 97 lägenheter på Vikingavallen i Söderköping blir flera månader försenat. Projektet har stoppats efter att bygglovet överklagats i sista stund.
Foto: Jakob Kindesjö
Överklagan stoppar bygget av Ramunderstadens nya hyreshus i Söderköping.

I  september förra året fick Ramunderstaden bygglov för nästan hundra nya hyreslägenheter på Vikingavallen i Söderköping. Tanken var att sätta spaden i jorden redan i höstas, men i sista stund blev bygglovet överklagat och nu har hela projektet tillfälligt stoppats.

– Vi trodde inte att det skulle komma in någon överklagan, men det gjorde det sista dagen, fem i tolv. Det är lite tråkigt, vi hade allt färdigt för att kunna börja bygga i höstas, säger Caroline Ring, tillförordnad vd för Ramunderstaden.

Läs ocksåNybygget som blev ett fuskbygge

Överklagan lämnades in av en privatperson som anser att bostäderna inte passar in i Söderköping och att husen exempelvis inte uppfyller lagstadgade regler om god form, färg och materialverkan. Länsstyrelsen fick in ärendet i slutet av oktober och har velat ha cirka fyra månader på sig för att utreda överklagan.

– Vi hoppas att vi får ett besked i februari, men vi vet ingenting om hur lång tid det här kommer att ta, säger Caroline Ring.

Blir det kostnadsökningar nu när byggstarten skjuts fram?

Läs ocksåByggstart för nya hyreshus i Söderköping

– Nej, det räknar vi inte med att det ska göra. Vi har alla upphandlingar klara och det finns utrymme för detta i avtalen.

Läs också En halv miljard har plockats ut från bostadsbolagen Här ska rustas för 215 miljoner Klart med ny Söderköpingshyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.