HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Klart: Hans, 74, vräks från studentboende

Uppsala Hans Johnsson, 74 år, måste nu lämna sin studentlägenhet. Svea hovrätt har avslagit hans överklagan av hyresnämndens beslut. Därmed kommer Uppsalahem att verkställa vräkningen.
Foto: Mats Jonsson
Hans Johnsson hade börjat söka ny bostad redan före hovrätten kom med sitt avslagsbeslut på hans överklagan.

Som Hem & Hyra berättade här hotades Hans Johnsson i somras av att tvingas lämna den studentlägenhet i Uppsala som han hyrt  sedan 2012.

Enligt hyresvärden Uppsalahems regler var Hans studieprestationer under de senaste åren otillräckliga för att han skulle få behålla lägenheten.

Läs ocksåUlf lägger ut hyreshusets dammråttor på Instagram

Artikeln väckte mycket uppmärksamhet. Många sympatiserade med den envetne seniore studenten som trots åldern förberedde en ny yrkeskarriär medan andra tyckte det var fel att en person i hans situation skulle få ta upp en lägenhet för unga studenter som behöver den bättre.

Då blev vräkningen inte verkställd. Uppsalahem valde att avvakta juriststudentens överklagan av hyresnämndens beslut till hovrätten.

Nu har Svea hovrätt avgjort ärendet. Hans Johnssons överklagan avslås.

Läs ocksåÖstersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning

I ett kortfattat beslut skriver hovrätten att det inte framkommit något som motiverar en annan bedömning än den som hyresnämnden gjort.

Därmed kommer Uppsalahem att verkställa uppsägningen av den i dag 74-årige studenten från den tvårummare på Rackarbergsgatan som varit hans hem under de senaste tio åren. 31 januari ska han vara ute ur lägenheten.

– Tyvärr är tillgången på bostäder i Uppsala liten. Det återstår att se hur Studentstaden/Uppsalahem  AB  agerar när jag tenterat även höstens kurser, säger Hans Johnsson.

Läs ocksåHyresvärd anklagas för att skälla och spionera på hyresgästerLena Jansson Nordin. förhandlare på Hyresgästföreningen, sitter vid skrivbordet på sitt kontor.

Juriststudenten har haft allvarliga ryggproblem som satt ned studietakten. Men efter behandling som fungerat har han nu fått upp farten igen.

–  Varken hyresnämnden eller hovrätten har dock tagit någon som helst hänsyn till ryggproblemen och sömnstörningarna och deras inverkan under mer än sju år på mina förutsättningar att bedriva studier på heltid, konstaterar han.

Läs också Pitebo får chockhöja hyran efter segdragen tvist - men hyresgästerna ger inte upp Kommunerna får ansvar för att fixa fram bostäder åt flyktingar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.