Annons

Klart med hyrorna på Tjörn

Tjörn Hyresgästerna hos Tjörns Bostads AB får sina hyror höjda med 0,85 procent. Det är resultatet av årets förhandlingar med Hyresgästföreningen.

För en lägenhet med en hyra på 5 000 kronor innebär överenskommelsen en hyresökning på 42,50 kronor i månaden.

Höjningen är den lägsta som bolaget gjort på många år, men tillhör inte de lägre i regionen. Tjörns Bostad dras med dålig ekonomi och får betala dyra taxor för bland annat vatten, avlopp, sophämtning och uppvärmning. Under 2000-talet och början av 2010-talet höjde bolaget sina hyror kraftigt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu är Hyresgästföreningens förhandlare Jan-Erik Jonsson nöjd med överenskommelsen. Han tycker det är motiverat att bolaget höjer mer än exempelvis de stora allmännytttiga bolagen i Göteborg

– Jag tycker höjningen är acceptabel. Tjörns Bostad kämpar med sin ekonomi, men företaget är ambitiöst. Man har en bra handlingsplan och en ny vd och en styrelse som anstränger sig. De tog även på sig att byta fläktsystem i några hus utan att hyran ska påverkas av det, säger Jan-Erik Jonsson.

Annons

Lars Pettersson, VD på Tjörns Bostads AB, tycker att Hyresgästföreningen är förhandlingens vinnare i år.

Läs ocksåKlart med höjda hyror på TjörnFasadskylt Tjörns Bostads

– Vi hade egentligen velat ha mer, men vi får klara oss på detta. Troligtvis kommer taxehöjningar och löneökningar precis att äta upp ökningen, det blir inte så mycket över till underhåll. Men även om jag inte är nöjd med överenskommelsen tycker jag att förhandlingarna skedde i gott klimat, säger Lars Pettersson.

Tjörns Bostad har ungefär 550 lägenheter på ön. I fjol höjdes hyrorna med 1,18 procent.

LÄS MER:

Annons
Läs ocksåHyrorna höjs på TjörnTjörnbron

Så mycket höjer västsvenska hyran 2016

Här är hyreskraven för Västra Götaland 2016

Läs också Höjd hyra i Stenungsund och på Tjörn Förhandlingar om hyrorna i södra Bohuslän Förbo vill höja hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.