Annons

Klart med nya gatunamn på A7

Visby Ada Block, Greta Arwidsson och Wilhelmina Skogh. Det blir namnen på de tre nya gatorna i Visbys nya stadsdel Sergeanten på A7-fältet.

Förberedelser pågår för byggandet av den nya stadsdelen Sergeanten på A7-fältet i Visby. Fyra byggherrar vann i våras kommunens markanvisningstävling och tanken är att stadsdelen ska få omkring 190 nya bostäder, både bostadsrätter och hyreslägenheter.

Tre nya gator ska dras fram i området och i förslaget till detaljplan är tanken att de ska döpas efter tre framträdande kvinnor på Gotland. De nya gatorna kommer att heta Ada Blocks gata, Greta Arwidssons gata och Wilhelmina Skoghs gata, rapporterar helagotland.se

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Ada Block var bland annat Gotlands första kvinnliga apotekare, Greta Arwidsson var en av landets ledande arkeologer under 1900-talet och Wilhemina Skogh var en entreprenör inom hotell- och restaurangbranschen och var bland annat vd för Grand hotell i Stockholm.

Enligt kommunen kommer kvarteren i området döpas till Major och Löjtnant och anspelar till fältets tidigare användning av Gotlands artilleriregemente, A7, som lades ned år 2000.

Annons
Läs också Hyresvärden sätter stopp för reklam Så vill de förbättra sitt kvarter Minskad kö till nya Visbybostäder Störande krog får böta 100 000 kr Utlovade hyresrätter blir bostadsrätter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.