HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Klart med nya hyror i Ödeshög

Ödeshög Ödeshögsbostäder höjer hyran med 0,8 procent 1 april. Det innebär att en lägenhet som i dag kostar 5 000 kronor i månaden blir 40 kronor dyrare.

Ödeshögsbostäder hade begärt att få höja med 1,2 procent och hänvisade bland annat till ökade kostnader för vatten och avlopp samt ett omfattande underhållsbehov.

– Självklart hade vi gärna sett att vi kunnat höja lite mer. Vårt bekymmer är att vi har relativt låga hyror överlag om man jämför med hur det ser ut runt omkring oss samtidigt som vi har samma kostnader för taxor och underhåll som alla andra, säger Ödeshögsbostäders vd Peter Kenell.

Läs också

Men han tror inte att det blir några större konsekvenser av att hyreshöjningen blir lägre än bolaget önskat.

– Vi får väl vara nöjda ändå. Vi har ett positivt läge just nu med låga räntor och fullt uthyrt, säger han.

Hyresgästföreningens förhandlare Evelin Davidsson anser att nivån är rimlig.

Läs ocksåNy värd för 19 hyresgäster i Ödeshög

– Det blir inte så mycket i kronor eftersom hyrorna är förhållandevis låga i Ödeshög. Höjningen motsvarar 6,68 kronor per kvadratmeter och år, säger hon.

Kommunala Ödeshögsbostäder äger och förvaltar närmare 300 lägenheter.

Läs också Nästa vecka höjs hyrorna hos Ödeshögsbostäder Hotellrum blir lägenheter i Ödeshög Svårt att köra på el som hyresgäst - glest mellan laddstolparna
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.