Annons

Klart med nya studenthyror

Norrköping I sommar får studenterna i Norrköping höjda hyror. Studentkåren och hyresvärden Studentbo är överens om en höjning med 0,95 procent.
Foto: Jakob Kindesjö
Studentbo höjer hyrorna i Norrköping.

Studentbo är ett helägt dotterbolag till kommunala Hyresbostäder och hyr ut cirka 900 studentlägenheter i Norrköping. Under årets hyresförhandling med studentkåren yrkade bolaget en höjning av hyrorna med 1,5 procent. Men när förhandlingarna avslutades kom parterna överens om en höjning på 0,95 procent. För en studentlägenhet med 3 000 kronor i hyra innebär det en höjning på cirka 30 kronor i månaden.

– Det är en rimlig förändring av hyrorna. Energikostnaderna har gått upp, men vi har låg inflation och låga räntor, säger Lars Sandell, projektledare på Studentbo.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyreshöjningen på 0,95 procent följer vad  flera andra hyresvärdar i Norrköping fick vid åres hyresförhandling. Även studentkåren är nöjda med årets resultat.

Annons

– Vi är nöjda, det är en rimlig höjning för det här året och som ligger i nivå med vad Hyresbostäder fick för höjning, säger Annika Samuelsson, fastighethetsansvarig på Kårservice.

De nya hyrorna börjar att gälla från 1 juli.

Annons
Läs ocksåSvårt att få korridorer uthyrda - Studenter: "Sänk hyran"
Läs också Livias lägenhet byggdes utan bidrag - så mycket mer får hon betala Så höjs studenthyrorna i Östergötland Studenterna får höjda hyror En tappad nyckel kan stå dig dyrt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.