Annons

Klart med Platens nya hyror

Motala Bostadsstiftelsen Platen höjer hyrorna med 0,62 procent vid årsskiftet. Det innebär ett påslag på 32 kronor i månaden för en normaltrea.
Foto: Jakob Kindesjö
Bostadsstiftelsen Platen hyr ut cirka 5 700 lägenheter i Motala kommun.

Inför nästa år hade stiftelsen begärt en hyreshöjning med 8,50 kronor per kvadratmeter och år, vilket motsvarar en höjning med 0,99 procent. Hyresvärdens argument för en höjning var bland annat ökade kostnader för administration, el och sopor.

Men efter förhandlingar med Hyresgästföreningen landade höjningen på 5,50 kronor per kvadratmeter och år, vilket motsvarar en hyreshöjning med 0,62 procent i genomsnitt. För en hyresgäst som bor i en trea på 70 kvadratmeter innebär det i genomsnitt ett påslag på 32 kronor i månaden. De nya hyrorna träder i kraft från 1 januari 2017.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– 32 kronor i månaden är inga stora pengar, jag tycker det är en rimlig höjning som ligger i nivå med övriga. Det innebär att vi kommer kunna genomföra det vi planerar för nästa år, säger Lars-Åke Landén, vd för bostadsstiftelsen Platen.

Annons

FÖr Platen innebär hyreshöjningen ett tillskott på cirka två miljoner kronor. Under 2017 planerar stiftelsen bland annat att fortsätta sin satsning på fastighetsunderhåll.

– Vi kommer att fortsätta med våra rotrenoveringsprojekt på Ulaxgatan, vi kommer styra mer pengar till underhåll och vi kommer att fortsätta göra fler hissrenoveringar, förklarar Lars-Åke Landén.

Läs ocksåGratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringenEn parkeringsplats till vänster och till höger en bild på en leende kvinna med slöja.

Hem & Hyra har sökt Hyresgästföreningen för en kommentar om överenskommelsen utan framgång.

Annons
Pengar i en portmonnä.
Läs också Nils-Gunnar har fel telefon - blir utan hyresbonus till jul Från Italien till Gamla stan - här blir balkongerna läktare Arne hamnade i flyttkarusell som ska pågå i tio år Så blir din hyra 2021 i Östergötland
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.