Annons

Kommun guidar nyinflyttade

Östra Göinge Östra Göinge kommun tar till ett nytt grepp för att få nyinflyttade att känna sig välkomna. Receptet är en guide, en räkmacka och en busstur genom kommunens fem största orter.

​Det regnade när de 41 nyinflyttade göingeborna steg in i bussen för att guidas runt av kommunfullmäktiges 1:e vice ordförande Uno Johansson. Regnet var dock inget problem. Alla fick varsin present − ett paraply med kommunens emblem på. De nyinflyttade blev även bjudna på räksmörgåsar.

Thomas Lagerström är chef för Göinge Direkt och en av arrangörerna bakom resan. Tanken är att kommunen ska bli mer serviceinriktad och att befolkningsantalet ska öka.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
− Vi har en vision att vi ska vara 15 000 stolta göingebor år 2015. I dag är vi 13 800. Men det flyttar ut fler än det flyttar in.
− Därför är det viktigt att glädja dem som kommer hit och göra så att de känner sig välkomna. Vi hoppas på att de ska bli stolta och locka andra att flytta hit, säger Thomas Lagerström.
Av de cirka 400 nyinflyttade under 2009 var det 41 som tackade ja till bussresan.
− Vi är väldigt nöjda med att det kom så många. Vi hade räknat med hälften.
Nästa år arrangerar kommunen en ny bussresa men då kommer chefer från olika avdelningar att åka med. Då kan till exempel hyresgäster ta en kaffe med vd:n för det kommunala bostadsbolaget Klockaren.  

Annons
Läs också Bostadsbolag töms på miljoner Nej till sänkt hyra i Halmstad – HFAB vill istället höja Bostadsbolag töms på miljardbelopp Bäckeforsborna gick man ur huse Rikshem köper äldreboenden i Knivsta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.