Annons

Kommunala pengar till lägenheter i Tanum

Tanum Tanums bostäder får ett stimulansbidrag på 2,4 miljoner kronor för att att bygga lägenheter. Pengarna kommer från ett statligt bidrag för mottagning av flyktingar.

Pengarna är ett bidrag från kommunstyrelsen, då Tanum har en skyldighet att ta emot 59 flyktingar under nästa år. Björn Berntsson, vd för Tanums bostäder, säger att pengarna inte är öronmärkta för boende för flyktingar, men att behovet är stort. Tanums kommun har tidigare fått extra pengar till mottagande av flyktingar och det är en del av det som nu går till det kommunala bostadsbolaget.

Björn Berntsson säger att det förhoppningsvis kommer att starta ett bygge av tio lägenheter redan efter årsskiftet. Lägenheterna kan då vara inflyttningsklara till sommaren. De ska byggas i Tanumshede.

Det finns ytterligare planer på lägenheter i Tanumshede, men även i Grebbestad.

Annons

– Det är framför allt mindre lägenheter som kommer att byggas, säger Björn Berntsson. De mindre lägenheterna är eftertraktade och det kommer också att innebära en rörlighet på bostadsmarknaden.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Han säger att många av flyktingfamiljerna är i behov av större lägenheter, och när framför allt äldre hyresgäster väljer att flytta till de mindre, nybyggda i markplan, blir de större, äldre lägenheterna lediga. 

– Behovet är oerhört stort av lägenheter just nu. Och vill det sig väl kommer vi ha byggt omkring 100 lägenheter inom två år. Det är mycket för vårt bolag, säger han.

Annons
Läs också Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Nu ska ödet avgöras för hyreshusen i Fjällbacka Tanums Bostäders försäljningsplaner läggs på is Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen Flera anlagda bränder oroar i idyllen Fjällbacka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.