Annons

Kommunfastigheter och Mimer först ut i miljöprojekt

Eskilstuna Under 2014 är Eskilstuna Kommunfastigheter och Mimer med i ett forskningsprojekt om energivanor. Målet är att minska energianvändningen med 20 procent.

Projektet går ut på att ta fram en interaktiv utbildning som riktar sig till nyinflyttade hyresgäster. De kommunala bostadsbolagen Eskilstuna Kommunfastigheter och Mimer deltar genom att utbilda sina fastighetsskötare och bovärdar, som i sin tur instruerar de nyinflyttade i den interaktiva utbildningen. Under det första året kommer 100 nyinflyttade hyresgäster i Eskilstuna och Västerås att utbildas, och därefter kommer informationen att spridas vidare.

I projektet får hyresgästerna återkoppling på sin egen elanvändning för varje apparat i hushållet och har på så sätt möjlighet att lägga grunden för nya, mer miljövänliga, vanor.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Målet är att bostadsbolagen ska minska sin energianvändning med 20 procent.

Projektet leds av Interactive Institute Swedish ICT. Förutom Kommunfastigheter och Mimer deltar även Sabo samt länsstyrelsen i Södermanlands län och Västmanlands län.

Annons
Läs också Gösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt” Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.