HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kommunfastigheter och Mimer först ut i miljöprojekt

Eskilstuna Under 2014 är Eskilstuna Kommunfastigheter och Mimer med i ett forskningsprojekt om energivanor. Målet är att minska energianvändningen med 20 procent.

Projektet går ut på att ta fram en interaktiv utbildning som riktar sig till nyinflyttade hyresgäster. De kommunala bostadsbolagen Eskilstuna Kommunfastigheter och Mimer deltar genom att utbilda sina fastighetsskötare och bovärdar, som i sin tur instruerar de nyinflyttade i den interaktiva utbildningen. Under det första året kommer 100 nyinflyttade hyresgäster i Eskilstuna och Västerås att utbildas, och därefter kommer informationen att spridas vidare.

I projektet får hyresgästerna återkoppling på sin egen elanvändning för varje apparat i hushållet och har på så sätt möjlighet att lägga grunden för nya, mer miljövänliga, vanor.

Läs ocksåHyresgäst - så kan du få miljövänlig elmiljövänlig el

Målet är att bostadsbolagen ska minska sin energianvändning med 20 procent.

Projektet leds av Interactive Institute Swedish ICT. Förutom Kommunfastigheter och Mimer deltar även Sabo samt länsstyrelsen i Södermanlands län och Västmanlands län.

Läs också Solceller – nu vill hyresvärdarna satsa Hallstahem startar elbilpool 40 procent av hyresvärdarna har noll koll på klimatpåverkande utsläpp Hyran höjs med upp till 45 procent när Gryta rustas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.