Annons

Kompiskontrakt på gång i Jönköping

Gränna Genom en ny typ av hyreskontrakt vill Socialdemokraterna i Jönköping göra det enklare för unga att hyra lägenhet tillsammans, berättar Jönköpingsposten.

– Det är viktigt att vi hittar alla möjligheter vi kan för en aktiv bostadspolitik. Vi måste erbjuda unga fler vägar in på bostadsmarknaden, säger Adrian Ericson (S) till Jönköpingsposten.

Förslaget innebär en modell som ska förenkla för unga mellan 18 och 30 år att hyra lägenhet tillsammans. Så kallade kompiskontrakt kan göra så att flera kan bo ihop i en större lägenhet då de tillsammans kommer upp i den inkomst som krävs för att hyra lägenheten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är ett sätt att komma runt inkomstkraven genom ett tryggt kontrakt, unga ska kunna gå ihop. De ska kunna efterfråga större lägenheter. Vi behöver bygga mer, men också hitta fler vägar att utnyttja bostadsbeståndet så effektivt det går, säger Adrian Ericson till Jönköpingsposten.

Annons

På torsdag hamnar Socialdemokraternas motion på fullmäktiges bord. Förslaget är att kommunen ska ta fram en modell för kompiskontrakt tillsammans med de kommunala bostadsbolagen.

– Det finns inga vettiga argument att avslå detta. Så länge inget parti kovänder tyder allt på att det går igenom, säger Adrian Ericson till Jönköpingsposten.

Annons
Läs ocksåHögsta höjningen på decennier - hyresgästen Mia: "Jag blir chockad"Mia Rosell, hyresgäst hos Vätterhem, konstaterar att många av hennes grannar redan kämpar med att få ekonomin att gå ihop.
Läs också "Smutstvätt är skräp" – det här händer med dina prylar Kenneth förlorar sitt bibliotek efter flera års kamp: "En rättsskandal" Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.