HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kompiskontrakt på gång i Jönköping

Gränna Genom en ny typ av hyreskontrakt vill Socialdemokraterna i Jönköping göra det enklare för unga att hyra lägenhet tillsammans, berättar Jönköpingsposten.

– Det är viktigt att vi hittar alla möjligheter vi kan för en aktiv bostadspolitik. Vi måste erbjuda unga fler vägar in på bostadsmarknaden, säger Adrian Ericson (S) till Jönköpingsposten.

Förslaget innebär en modell som ska förenkla för unga mellan 18 och 30 år att hyra lägenhet tillsammans. Så kallade kompiskontrakt kan göra så att flera kan bo ihop i en större lägenhet då de tillsammans kommer upp i den inkomst som krävs för att hyra lägenheten.

Läs ocksåTranemobon Bengt fajtas för sin tomma lya i Göteborg - "Rena rama Nordkorea"Bengt Arvidsson, 66, yrkesstudent som tar strid för sin tomma lägenhet.

– Det är ett sätt att komma runt inkomstkraven genom ett tryggt kontrakt, unga ska kunna gå ihop. De ska kunna efterfråga större lägenheter. Vi behöver bygga mer, men också hitta fler vägar att utnyttja bostadsbeståndet så effektivt det går, säger Adrian Ericson till Jönköpingsposten.

Annons

På torsdag hamnar Socialdemokraternas motion på fullmäktiges bord. Förslaget är att kommunen ska ta fram en modell för kompiskontrakt tillsammans med de kommunala bostadsbolagen.

– Det finns inga vettiga argument att avslå detta. Så länge inget parti kovänder tyder allt på att det går igenom, säger Adrian Ericson till Jönköpingsposten.

Annons
Läs ocksåKenneth tvingas flytta sitt bibliotek: "Det här är upprörande"
Läs också Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år Kenneth kan förlora sitt bibliotek - enligt hyresvärden är det han kallar hem en lokal Gustavs hyra skulle chockhöjas: "Jag hade inte kunnat bo kvar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.