Annons

Konkurs för Vidåsbostäders ägare

Falun ​Fastighetsbolaget Wallholmen AB vars ägare också äger Vidåsbostäder i Sågmyra har försatts i konkurs.

​Det var i slutet av januari i år som den tyska banken AAreal Bank AG, begärde Thomas Olsgårdens tre fastighetsbolag Wallholmen, Bostad Nord Härnösands AB samt Vidåsbostäder i Falun i konkurs. Orsaken var att Wallholmen inte betalat räntor på sitt lån på 82 miljoner till banken.

Annons
För två veckor sedan hölls konkursförhandlingar för ett av bolagen, Wallholmen AB, vid tingsrätten i Sundsvall.
Närvarande fanns företrädare för den tyska banken samt, via videolänk från Malmö, Thomas Olsgården och dennes advokat. Olsgården bestred då att Wallholmen var på obestånd.
Tingsrätten i Sundsvall gick inte Olsgården till mötes utan beslutade i dag att försätta Wallholmen i konkurs.
Tingsrätten dömer också Wallholmen AB att betala rättegångskostnader på 65 000 kronor. Wallholmen har fram till den 7 maj på sig att överklaga konkursbeslutet.
Olsgårdens andra fastigheter i bland annat Essvik, Härnösand, Falun och Sollefteå påverkas inte av konkursen hos Wallholmen då dessa fastigheter ägs av Olsgårdens andra bolag. Ytterligare två bolag är dock också ansökta i konkurs. Det är Vidåsbostäder i Falun med flera fastigheter i Sågmyra som nu tvångsförvaltas av kommunala Kopparstaden och Bostad Nord Härnsösand AB.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Michael utredde hyresgäst för misstänkt fusk - svaret: "Ska slakta honom" Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Juridiskt ombud: Därför ska hyresgästen inte betala för påstådda rökskador

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.