Annons

Kontrakten räddade för tre uppsagda hyresgäster

Lomma Hyresvärden ville själv flytta in i villan och sade upp de tre hyresgästerna. Men hyresnämnden sätter stopp för värdens planer.
Foto: Anders Paulsson

Hyresgästerna har bott i de tre lägenheterna i Lommavillan i många år. En av hyresgästerna i hela 26 år. För ett par år sedan tog en ny hyresvärd över och förra sommaren bestämde sig den nya fastighetsägaren för att bygga om villan, anpassa den efter sina behov och sedan flytta in tillsammans med sin hustru. Hyresgästerna sades därför upp. Men ingen av dem var intresserade av att lämna sina hem.

Fallet hamnade i hyresnämnden som nu har avgjort saken. Hyresgästerna får bo kvar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I normalfallet kan hyresgäster i en- och tvåfamiljshus tvingas flytta om fastighetsägaren själv vill flytta in. Men eftersom det i den här villan finns tre lägenheter räknas huset inte dit. Omständigheterna är som kring vilket flerfamiljshus som helst och därför säger hyresnämnden nej till hyresvärden. Han har inte rätt att säga upp hyresgästerna. De har alltså rätt att bo kvar.

Annons

Att hyresvärden vill bygga om huset och själv flytta in uppväger inte hyresgästernas intresse att bo kvar, skriver hyresnämnden i sitt beslut.

 

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.
Läs också Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.