HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kontrakten räddade för tre uppsagda hyresgäster

Lomma Hyresvärden ville själv flytta in i villan och sade upp de tre hyresgästerna. Men hyresnämnden sätter stopp för värdens planer.
Foto: Anders Paulsson

Hyresgästerna har bott i de tre lägenheterna i Lommavillan i många år. En av hyresgästerna i hela 26 år. För ett par år sedan tog en ny hyresvärd över och förra sommaren bestämde sig den nya fastighetsägaren för att bygga om villan, anpassa den efter sina behov och sedan flytta in tillsammans med sin hustru. Hyresgästerna sades därför upp. Men ingen av dem var intresserade av att lämna sina hem.

Fallet hamnade i hyresnämnden som nu har avgjort saken. Hyresgästerna får bo kvar.

Läs ocksåKvinnan bodde nästan gratis – lät den inneboende betala hyran

I normalfallet kan hyresgäster i en- och tvåfamiljshus tvingas flytta om fastighetsägaren själv vill flytta in. Men eftersom det i den här villan finns tre lägenheter räknas huset inte dit. Omständigheterna är som kring vilket flerfamiljshus som helst och därför säger hyresnämnden nej till hyresvärden. Han har inte rätt att säga upp hyresgästerna. De har alltså rätt att bo kvar.

Att hyresvärden vill bygga om huset och själv flytta in uppväger inte hyresgästernas intresse att bo kvar, skriver hyresnämnden i sitt beslut.

 

Läs ocksåHyresgäster får fortsätta betala för tv-kanaler som försvann
Läs också Hyresnämnden skjuter fram vissa ärenden men löser det mesta Fyra år med högljudda skrik ledde till uppsägning Hyreskrav på över 13 procent väcker oro i Hällevadsholm

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.