HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kraftig brand i studentboende

Luleå Natten till lördagen brann det kraftigt i ett studentboende i Luleå. Två personer fördes till sjukhus.

Ingen verkar dessbättre ha blivit allvarligt skadad vid branden på Klintvägen i Luleå. Larmet kom vid två-tiden under natten till lördagen.

Det hade börjat brinna i en lägenhet och elden spred sig till vinden. Huset, och intilliggande byggnader, evakuerades. Två fördes alltså till sjukus för vård. Räddningsarbetet pågick under hela natten. Enheter från Boden och Gammelstad kallades också in.

Annons
Läs ocksåMatlagningen fick katastrofala följder – hyresgäst krävs på två och en halv miljon kronor

Studentboendet, en femvåningsbyggnad, hade omkring 70 boende som inte har någonstans att bo för tillfället. Luleå kommun har kontaktats.

Orsaken till branden är oklar. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är skriven och polisen ska genomföra en teknisk undersökning.

Annons
Läs också Grillade mat i vardagsrummet – nu river värden hyreskontraktet Tvärnit för förhandlingar om studenthyror i Göteborg "Våga tänka tanken att det kan hända" - Jan förlorade allt i branden Grannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.