HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kraftig odör och höga ljud kan leda till förlorat hyresavtal

Malmö MKB Fastighets AB har vänt sig till hyresnämnden i Malmö med ett yrkande om att avhysa en pensionerad hyresgäst. Detta med anledning av en lång rad klagomål från grannskapet rörande en högljudd tv.
En högljudd tv är grunden till varför ett hyresavtal kan komma att sägas upp.
Foto: Pixabay - Montage
En högljudd tv är grunden till varför ett hyresavtal kan komma att sägas upp. (bilden är ett montage)

Klagomålen riktade gentemot den pensionerade hyresgästen har varit många. I en ansökan om uppsägning av hyresgästens hyresavtal, framgår det att klagomålen rör höga röster och störande ljud från en tv liksom en kraftig odör. Dessa olägenheter ska MKB såväl skriftligen som muntligen ha påpekat för hyresgästen liksom trygghetsjouren vid ett flertal tillfällen besökt den aktuella adressen. Vid dessa besök har ljudet från hyresgästens tv hörts ut i trapphuset, detta enligt trygghetsjourens rapporter. I samma rapport framgår det att hyresgästen sällan öppnat dörren då trygghetsjouren knackar på.

Dörren har emellertid öppnats vid några tillfällen, då av en person som uppges vara den pensionerade hyresgästens vän. Denna vän uppger att hyresgästen, som enligt trygghetsjouren använder rollator, har kraftiga vaxproppar i öronen varför ljudet på dennes tv är så högt. Av trygghetsjourens noteringar framgår det även att en kraftig odör sprider sig ut ur lägenheten då dörren öppnas. Denna odör är återkommande och leder till att MKB begär att hyresgästen ser till att denna olägenhet upphör, annars riskerar hyresavtalet att sägas upp. Då störningarna och olägenheterna inte upphör väljer MKB att säga upp hyresavtalet, ett beslut som hyresnämnden nu avser att pröva.

Annons
Läs ocksåHotade klippa av grannens fingrar – mister lägenheten
Annons
Läs också Alla hyresgäster anklagades för oväsen: ”Störningar från din lägenhet” Föräldrar vräks efter tonårssonens terror i trapphuset Fiskmåsar flockades i hundratal – så gick det för mannen som kastade ut sopor på gatan Mamma till hotfull son kan förlora sitt hyreskontrakt – han skrämmer grannarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.