HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Krav på höjda hyror i Malå

Malå Malåbostaden vill höja hyrorna med 3,10 procent. De privata värdarna vill höja sina hyror med 3 procent.

Hyresgästföreningen har blivit kontaktad av både det kommunala bostadsbolaget Malåbostaden och de privata värdar i Malå som är anslutna till Fastighetsägarna MittNord. Samtliga vill höja hyrorna från och med första mars.

Malåbostaden, som med sina cirka 500 lägenheter äger cirka 75 procent av samtliga hyreslägenheter i Malå, vill höja hyrorna med 3,10 procent. Orsaken till höjningen är, enligt bolaget, ökade kostnader och ett ökande behov av underhåll.

Annons
Läs ocksåSå mycket höjs hyran i Stockholm 2023 – se hela listanpengar

Förhandlingarna om hyrorna inleds om ett par veckor. Innan dess håller Hyresgästföreningen ett möte med medlemmar boende hos Malåbostaden. Till samma möte är även de medlemmar som bor hos Malås privata hyresvärdar kallade.

De privata värdarna vill höja hyrorna med tre procent.

Annons
Läs också Högre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar" Gaskrisen: Eva hotas av sexdubblad värmekostnad – ”Vet inte hur jag ska ha råd” Så mycket höjs hyran i Stockholm 2022 – se hela listan Hyresgästföreningen avslog Michels överklagan – stängs av efter lokalt engagemang

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.