Annons

Krav på höjda hyror i Malå

Malå Malåbostaden vill höja hyrorna med 3,10 procent. De privata värdarna vill höja sina hyror med 3 procent.

Hyresgästföreningen har blivit kontaktad av både det kommunala bostadsbolaget Malåbostaden och de privata värdar i Malå som är anslutna till Fastighetsägarna MittNord. Samtliga vill höja hyrorna från och med första mars.

Malåbostaden, som med sina cirka 500 lägenheter äger cirka 75 procent av samtliga hyreslägenheter i Malå, vill höja hyrorna med 3,10 procent. Orsaken till höjningen är, enligt bolaget, ökade kostnader och ett ökande behov av underhåll.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Förhandlingarna om hyrorna inleds om ett par veckor. Innan dess håller Hyresgästföreningen ett möte med medlemmar boende hos Malåbostaden. Till samma möte är även de medlemmar som bor hos Malås privata hyresvärdar kallade.

De privata värdarna vill höja hyrorna med tre procent.

Annons
Läs också Värden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur" Så blir din hyra i Kalmar län 2024 Grannen rökte – kvinnan deponerade hyran: "Stridsåtgärd eller för att trakassera" Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.