Annons

Krav på höjda hyror i Sörmland

Flen Fastighetsägarna Mittnord vill höja hyrorna med upp till 2,8 procent för sina medlemmar i Sörmland. ”På tok för högt”, tycker Hyresgästföreningens förhandlare Astrid Öhman Asp.

Astrid Öhman Asp har satt sig ned vid förhandlingsbordet med Fastighetsägarna när det gäller hyrorna hos privatvärdar i östra Sörmland – Gnesta, Trosa, Nyköping och Oxelösund.

Eftersom räntekostnaderna fortsätter att minska finns ingen anledning för bostadsbolagen att gå ut hårt i hyresförhandlingarna, enligt henne.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Alla bolag har kostnadsökningar i form av löner och material som de använder. Det ska man ta hänsyn till, men man måste också ta hänsyn till att räntekostnaderna har minskat, säger hon.

Annons

Enligt Fastighetsägarna är höjda hyror nödvändigt för att kunna förvalta fastigheterna på ett bra sätt.

– Måttfulla justeringar av hyresnivåerna är nödvändiga för att på sikt säkerställa fortsatt god förvaltningskvalitet och möjligheter att investera i hyresrätten, säger Andreas Sjöberg, affärschef på Fastighetsägarna MittNord i ett pressmeddelande.

Läs ocksåMotorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"Bilden visar tre olika saker. 1. Olja hälls i en tratt som är nedstucken i en flaska. 2. En flaska med motorolja med ett rött kryss över. 3. Ett orange skåp dör man kan lägga flaskor med matfett.

I fjol landade snitthöjningen för både privata och kommunägda bostadsbolag i landet på runt 0,65 procent.

Annons

Fastighetsägarna begär följande hyreshöjningar i Sörmland:

Eskilstuna 1,95 procent
Flen 2,8 procent
Katrineholm 2,1 procent
Strängnäs 1,95 procent
Vingåker 2,5 procent
Gnesta 2 procent
Trosa 2 procent
Nyköping 2,5 procent
Oxelösund 20 kronor per kvadratmeter och år

Fakta: Fastighetsägarna

Fastighetsägarna är en intresse- och branschorganisation som representerar ca 17 000 medlemmar i hela landet.Största delen av medlemmarna är fastighetsägare med hyresrätter för bostäder och lokaler och industrifastigheter. Övriga är bostadsrättsföreningar.De privata fastighetsägarna äger totalt omkring 80 000 fastigheter med 700 000 lägenheter. De äger också cirka 80 procent av alla kommersiella lokaler.

Pengar i en portmonnä.
Läs också Grannen rökte – kvinnan deponerade hyran: "Stridsåtgärd eller för att trakassera" Dorothee cyklade med Egyptens president – "Han kallade det för ett maratonlopp" Misstag när hyresgästerna fick betala elen – Gunnar tog kampen: "Besviken" Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.