HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kräver höjda hyror i Robertsfors

Robertsfors Robertsfors Bostäder vill höja hyrorna. Stiftelsen har kontaktat Hyresgästföreningen med ett höjningskrav på tre procent. Nu stundar förhandlingar.

Höjda priser på energi och underhåll är några av orsakerna till att den kommunala bostadsstiftelsen Robertsfors Bostäder vill höja hyrorna.  Stiftelsen yrkar på en hyreshöjning på cirka tre procent från första mars vilket skulle innebära att en månadshyra på 5000 kronor höjs med 150 kronor i månaden.

Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Robertsfors Bostäder drar i gång i början av februari.

Annons
Läs ocksåSå mycket höjs hyran i Stockholm 2023 – se hela listanpengar

I fjol yrkade Robertsfors Bostäder på att få höja hyrorna med 3,50 procent. Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen stannade hyreshöjningen på 2,80 procent.

Annons
Läs också Högre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar" Gaskrisen: Eva hotas av sexdubblad värmekostnad – ”Vet inte hur jag ska ha råd” Så mycket höjs hyran i Stockholm 2022 – se hela listan Hyresgästföreningen avslog Michels överklagan – stängs av efter lokalt engagemang

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.