HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kräver låga hyreshöjningar

Gotland Var återhållsam med kraven på höjda hyror till nästa år. Det uppmanar Hyresgästföreningen det kommunala bostadsbolaget Gotlandshem inför kommande hyresförhandlingar.

Hyresgästföreningen har synat Gotlandshems ekonomi och kommit till slutsatsen att det aldrig varit så lönsamt som att äga och förvalta fastigheter som nu. Enligt föreningen är avkastningen rekordhög, räntorna rekordlåga och vinsterna har aldrig varit större.

”Vi har ett historiskt lågt ränteläge med en obefintlig inflation. Nu är det dags att hyresgästerna får ta del av detta. Det är inte seriöst att förvänta sig att hyresgästerna ska betala mer år ut och år in oavsett hur omvärlden ser ut”, skriver Lars Arvidsson, förhandlare på Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

Läs ocksåAllt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Enligt Hyresgästföreningen har hyrorna mellan 2009 och 2014 fyrdubblats jämfört med inflationen, bland annat på grund av höjda taxor för el, avfall, vatten och avlopp. Under kommande år spås prisutveckling och räntor vara fortsatt låga. Därför uppmanar föreningen bolaget att vara återhållsam i sina yrkanden på höjda hyror till nästa år.

– Jag har noterat att de vill ha låga hyreshöjningar, men jag tänker inte gå ut och kommentera det. Vi ska ha en förhandling i höst och den tänker inte jag föra i Hem & Hyra eller i någon annan media, säger Staffan Thurgren, vd för Gotlandshem.

Läs också Inger Borg vald till ordförande – föreningsdialoger skapade det förtroende som krävdes Gotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter Regionens medlemstapp ska fixas vid dörren Allt fler strider när hyran ska höjas: "Konfliktnivån har ökat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.