HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kräver sänkt hyra av sin arbetsgivare

Helsingborg Hyresgästen i Helsingborg har hyrt ett nio kvadratmeter stort rum av sin arbetsgivare. Varje månad har 3 000 kronor dragits av från lönen för rummet som saknar kök, toalett och vatten. Nu vill kvinnan ha tillbaks pengar av chefen. 
Foto: Gry Ellebjerg
Arbetsgivaren i Helsingborg drog av hyran från de anställdas löner. Men 3 000 kronor i månaden för ett litet rum som saknar toalett är för mycket anser en av de anställda.

Enligt de handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö har kvinnan, tillsammans med sina kollegor, hyrt en bostad av sin arbetsgivare i Helsingborg. Rummet som kvinnan har bott i ska ha varit nio kvadratmeter stort. Toalett och kök delades med andra hyresgäster i bostaden.

Varje månad drogs 3 000 kronor av från lönen som betalning av boendet. Enligt hyresgästen har hon bett om ett skriftligt hyresavtal och även om sänkt hyra, något som arbetsgivaren ska ha struntat i. 

Läs ocksåKlimatsmart bygga med gammalt material – pilotprojekt i Helsingborgbygga med gammalt material

Nu har hyresgästen vänt sig till hyresnämnden. Kvinnan anser att en skälig hyra för rummet borde vara 1 000 kronor. Kvinnan begär tillbaks överhyran för det senaste året och anser därför att arbetsgivaren är skyldig henne 24 000 kronor.

I vår ska hyresnämnden ta ställning till kvinnans ansökan.

Läs också Kvinnan bodde nästan gratis – lät den inneboende betala hyran Hyresgäster får fortsätta betala för tv-kanaler som försvann Hyresnämnden skjuter fram vissa ärenden men löser det mesta Fyra år med högljudda skrik ledde till uppsägning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.