Annons

Kräver värden för överhyra

Malmö ​En hyresgäst som sedan december förra året hyrt en etta i andra hand i Malmö har vänt sig till hyresnämnden för att få sänkt sin hyra med tusen kronor i månaden.

​Hyresgästen som bor i andra hand i en hyreslägenhet betalar 5000 kronor i månaden för en etta på 35 kvadrat på Krabbegatan. Lägenheten hyrs delvis möblerad men i hyran ingår inte el, telefon eller teveavgift.

Annons
 
I sitt brev till hyresnämnden poängterar hyresgästen att hon kontaktat MKB och ställt frågan vad en motsvarande lägenhet i samma område kostar. Hon uppger att hon fått svaret att en rimlig hyra borde vara mellan 3 800 och 3 900 kronor i månaden.
 
Hyresgästen begär nu en sänkning av hyran till 4 000 kronor i månaden samt en retroaktiv ersättning för de månader hon hittills betalt för mycket.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Flyttade in i smutsig källare – nu får familjen tillbaka 183 000 kronor på hyran Skyhöga andrahandshyror: Villa hyrs ut för 1,4 miljoner kronor i månaden Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ockerhyra eller överhyra – så kan du få tillbaka pengar Hyresrätter blir hotell – med skyhöga hyror: ”Utnyttjar människors behov av ett hem”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.