Annons

Kräver värden för överhyra

Malmö ​En hyresgäst som sedan december förra året hyrt en etta i andra hand i Malmö har vänt sig till hyresnämnden för att få sänkt sin hyra med tusen kronor i månaden.

​Hyresgästen som bor i andra hand i en hyreslägenhet betalar 5000 kronor i månaden för en etta på 35 kvadrat på Krabbegatan. Lägenheten hyrs delvis möblerad men i hyran ingår inte el, telefon eller teveavgift.

Annons
 
I sitt brev till hyresnämnden poängterar hyresgästen att hon kontaktat MKB och ställt frågan vad en motsvarande lägenhet i samma område kostar. Hon uppger att hon fått svaret att en rimlig hyra borde vara mellan 3 800 och 3 900 kronor i månaden.
 
Hyresgästen begär nu en sänkning av hyran till 4 000 kronor i månaden samt en retroaktiv ersättning för de månader hon hittills betalt för mycket.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd" Flyttade in i smutsig källare – nu får familjen tillbaka 183 000 kronor på hyran Skyhöga andrahandshyror: Villa hyrs ut för 1,4 miljoner kronor i månaden Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.