Annons

”Kravet var oskäligt”

Östersund Janne krävde Östersundshem på 63 529 kronor för de månader han inte kunde bo i lägenheten. Oskäligt anser bolaget som säger att de inte kände till hur det förhöll sig.

Hyresgästen Janne (läs artikeln om honom här) anser att bostaden gjorde honom så sjuk att han inte kunde bo i den. Trots att han inte nyttjade den under 19 månader behöll han den.

Janne vände sig sedan till hyresnämnden för att kräva tillbaka månadshyrorna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Ett oskäligt krav, anser Ulf Magnusson, sektionschef på Östersundshem. Eftersom vi inte kände till att han inte bodde där förrän långt senare.

– Det är viktigt att hyresgästen hör av sig direkt så vi kan föra en dialog och hitta en lösning.

Parterna kom ändå överens om en ersättning på 8 500 kronor.

Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

– Jag tycker verkligen att vi sträckte oss väldigt långt.

Annons

Tror ni på ”Janne”?

– Ja, han är trovärdig i sin upplevelse, men eftersom våra prover inte visade på hälsofarliga värden är hans allergisymtom svåra att härleda.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Är lägenheten uthyrd nu?

– Ja, för enligt vår syn är den ju helt åtgärdad.

Vd Daniel Kindberg anser det viktigt att kunna påvisa att det verkligen är boendet som är orsaken i såna här fall.

Annons

– Annars blir det bara tro och tyckande, säger han.

Fotnot: Janne heter egentligen något annat.

Läs också Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.