HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kristianstads hyresgäster får ny hyra

Kristianstad Från och med den första januari nästa år höjer det kommunala bostadsbolaget i Kristianstad hyrorna med 0,48 procent i genomsnitt.

Hyresförhandlingen mellan Hyresgästföreningen och ABK är klara. Höjningen kommer att variera utifrån faktorer som till exempel läge och standard. I snitt höjs hyran med 0,48 procent men beroende på lägenheternas individuella förutsättningar får hyresgästerna höjningar mellan noll och 50 kronor per månad.

Hyresgästföreningens förhandlare, Emma Bülow är nöjd med resultatet.

Läs också Sara fick lägsta hyreshöjningen

− Vi har alltid hyresgästernas bästa för ögonen. Vår förhoppning inför förhandlingssäsongen har varit att hyresvärdarna vill vara med och ta ansvar för att även hyresgästerna ska få ta del av de synnerligen goda ekonomiska förutsättningarna som råder, med låg inflation och låga räntor.

I år höjde ABK hyran med 0,3 procent i genomsnitt. ABK har cirka 9 000 lägenheter.

Pengar i en portmonnä.
Läs också Låga belopp men sena nya hyror De bor i dyraste kommunen Trots klagomål – Willhem höjer hyrorna i Storgöteborg Så mycket höjs hyran i allmännyttan i Sörmland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.