HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kritor sätter färg på Båstadgatan

Malmö Under höstlovsveckan förvandlas Båstadgatan på Sorgenfri i Malmö till en färgsprakande plats för alla med barnasinnet i behåll.
Foto: Andreas Brunner
, , , , ,

Fat fyllda med tavelkritor står lite överallt på Båstadgatan. På bara några timmar har trottoarerna börjat fyllas av färgsprakande konst på temat snor och baciller. Under höstlovsveckan fram till fredag får alla som vill vara med att måla och klottra med kritorna. 

Bakom gatuförvandling på Östra Sorgenfri, står konstnärer från Galleri CC som har sin lokal i bottenvåningen på ett av MKB-husen. Konstnärer från galleriet är på plats varje dag mellan 12-15.

Läs ocksåBodde nio månader i lägenheten – nu stämmer värden rökaren på 141 000 kronorMKB, det kommunala bostadsbolaget i Malmö, kräver ytterligare en hyresgäst på ersättning för rökskador.

– Vi hoppas fylla på hela gatan med färg, Vi konstnärer är här för att inspirera och hjälpa barnen,  säger Ingrid Sandsborg, en av de deltagande konstnärerna. 

Bostadsbolaget MKB är också med på ett hörn. Bolaget bjuder på fika så länge skapandet pågår.

I dag finns det två gallerier på Båstadgatan. Galleri CC och galleri PS. Och MKB vill att det ska bli fler. När det blir lediga lokaler utmed gatan kommer fler gallerister att flytta in så att Båstadgatan förvandlas till ett galleristråk. 

Läs ocksåNu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidareUlf Nilsson har Hyresgästföreningens symbol intatuerad på underarmen.
Läs också Efter tre flyttar på tre år - så fick Klara, 25, äntligen hyra i första hand Amir lurades av hyresbedragaren - hela familjen blev hemlös efter bluffen Så mycket kostade fusket i bostadskön – den misstänkte insidern krävs på miljonbelopp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.