Annons

Kritor sätter färg på Båstadgatan

Malmö Under höstlovsveckan förvandlas Båstadgatan på Sorgenfri i Malmö till en färgsprakande plats för alla med barnasinnet i behåll.
Foto: Andreas Brunner
, , , , ,

Fat fyllda med tavelkritor står lite överallt på Båstadgatan. På bara några timmar har trottoarerna börjat fyllas av färgsprakande konst på temat snor och baciller. Under höstlovsveckan fram till fredag får alla som vill vara med att måla och klottra med kritorna. 

Bakom gatuförvandling på Östra Sorgenfri, står konstnärer från Galleri CC som har sin lokal i bottenvåningen på ett av MKB-husen. Konstnärer från galleriet är på plats varje dag mellan 12-15.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Vi hoppas fylla på hela gatan med färg, Vi konstnärer är här för att inspirera och hjälpa barnen,  säger Ingrid Sandsborg, en av de deltagande konstnärerna. 

Annons

Bostadsbolaget MKB är också med på ett hörn. Bolaget bjuder på fika så länge skapandet pågår.

I dag finns det två gallerier på Båstadgatan. Galleri CC och galleri PS. Och MKB vill att det ska bli fler. När det blir lediga lokaler utmed gatan kommer fler gallerister att flytta in så att Båstadgatan förvandlas till ett galleristråk. 

Annons
Läs ocksåGrannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd”Slet slöja av granne - vräks
Läs också Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Efter strandningen – nytt försök att komma överens om hyrorna för 64 000 Efter kraschlandningen – så ska hyresjätten tvingas förhandla igen Rekordkravet blev ratat - förhandlingar om hyror för 65 000 har brutit samman

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.