Annons

Kuststaden lämnar Gotland

Visby Hyresvärden Kuststaden säljer sitt bestånd med 76 hyreslägenheter i centrala Visby. Men vem som är köparen vill säljaren inte berätta.
Foto: Jenny Knutsson
Kuststadens fastighet Nunnan 1 i Visby får nya ägare.

Hyresvärden Kuststaden med säte i Oskarshamn etablerade sig på Gotland 2012 när bolaget förvärvade cirka 100 lägenheter i Visby i en affär med Kastalen. Nu fem år senare lämnar hyresvärden ön när de sista fyra fastigheterna säljs till nya ägare.

— Vi kom överens om en försäljning redan när vi köpte Kuststaden. Vi äger gärna fastigheter på Gotland men det bestånd vi hade var för litet för att vi ska få till en bra förvaltning, säger Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, som förvärvade Kuststaden i december förra året.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

I affären ingår Visbyfastigheterna Grönsiskan 3, Göken 7, Lackviolen 17 och Nunnan 1, vilket omfattar totalt 76 hyreslägenheter och fem lokaler. I försäljningen ingår även fyra kommersiella fastigheter i Oskarshamn och Nyköping. De sista fastigheterna frånträds den 15 juni i år. Men vem som tillträder som ny ägare till hyreshusen i Visby vill SBB inte berätta.

— Vi tycker att den nya ägaren ska få möjlighet att informera hyresgästerna först. Det är därför vi inte vill kommentera det närmare, säger Ilija Batljan.

Annons
Fakta: Husen som får nya ägare
Läs också Hyresgästernas fråga till politikerna - Vill ni ha ett Lysekil enbart för sommargäster? Gotlandshem stoppar nytt kontorsbygge Hyresvärden sätter stopp för reklam Kuststaden höjer hyrorna med 0,55 procent Privata hyreshöjningar på gång i Oskarshamn

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.