HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kuststaden vill bygga nytt i Gråbo

Visby Över 5 000 personer står i kö för en lägenhet i Gråbo i Visby. Nu vill hyresvärden Kuststaden Projektutveckling bygga mellan 100 och 150 nya hyreslägenheter i stadsdelen.
Foto: Jenny Knutsson
Stäven i Gråbo kan få fler hyreslägenheter.

I våras förvärvade Kuststaden Projektutveckling 884 hyreslägenheter från kommunägda Gotlandshem i stadsdelen Gråbo i Visby. Genom köpet är de den största privata hyresvärden på Gotland.

Men bolaget planerar att utöka beståndet ytterligare och letar nu efter mark för att kunna bygga fler bostäder på.

Läs ocksåNya ägare får tumme upp

— Vi håller på att se över möjligheten till förtätning i kvarteret Stäven 1 i Gråbo. Vi äger merparten av marken, men för att kunna bygga skulle vi behöva få loss mark från regionen för att kunna få tillräcklig volym, säger Magnus Johansson, vd på Kuststaden Projektutveckling.

Bolaget har lämnat in en ansökan till Region Gotland om markreglering och planändring för kvarteret Stäven 1.

— Den här markytan var tänkt för bostäder redan från början, men blev aldrig bebyggd. Vi hoppas att planändringen ska kunna ske genom ett förenklat förfarande. Då skulle det kunna ske på tre-fyra månader i stället för ett och ett halvt år, säger Magnus Johansson.

Hur många bostäder vill ni bygga?

— Vårt önskemål är att kunna bygga 100-150 hyresrätter på den här ytan. Vi har över 5 000 personer som står i vår kö för lägenheter i Gråbo, så det ger en tydlig bild om efterfrågan på lägenheter på Gotland.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.