HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Gotländska hyresvärdar kluvna om laddstolpar

Gotland På Gotland har öns två största hyresvärdar, Gotlandshem och Kuststaden, olika syn på behovet av laddstolpar i nuläget.
Foto: Jenny Knutsson
Gotlandshem har hittills satt upp 36 laddpunkter. Bland annat på A7-området i Visby.

I fjol sålde kommunala Gotlandshem 884 lägenheter i Visby till Kuststaden projektutveckling. När Hem & Hyra frågar de två företagen om vilka möjligheter som finns att ladda elbil i deras bostadsområden så får vi olika svar.

”Vi har för tillfället inga laddstolpar uppe då det inte har efterfågats från våra hyresgäster ännu”, svarar Robert Pejic, platschef hos Kuststaden.

Läs ocksåElbil inte ett alternativ för alla – här saknas det laddstolpar

Han konstaterar att bolaget bara har ägt lägenheterna i drygt ett år och att frågan inte har prioriterats. Robert Pejic tror dock att efterfrågan kommer att öka och berättar att planer finns att se över frågan framöver.

Gotlandshem har hittills 18 stolpar med 36 laddpunkter på plats i Fårösund, Hemse, Slite och Visby. De har kommit upp på bolagets eget initiativ, men i fortsättningen kommer nya stolpar att sättas upp på förfrågan från hyresgäster och delvis finansieras genom ett påslag på elpriset, enligt Jon Rytterbro, hållbarhetsansvarig på bolaget.

Enligt Elkraftbranschens intresseorganisation finns det för närvarande 367 elbilar registrerade på Gotland.

Läs ocksåBalkonger fick förbud efter renoveringsmiss
Läs också Gotlandshems vd avgår efter kritiken Få hyresgäster i Norrland kan ladda elbilen hemma: "Hotar att bli en flaskhals" Efter hyresbråket - så stor blir höjningen hos Gotlandshem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.