Annons

Gotländska hyresvärdar kluvna om laddstolpar

Gotland På Gotland har öns två största hyresvärdar, Gotlandshem och Kuststaden, olika syn på behovet av laddstolpar i nuläget.
Foto: Jenny Knutsson
Gotlandshem har hittills satt upp 36 laddpunkter. Bland annat på A7-området i Visby.

I fjol sålde kommunala Gotlandshem 884 lägenheter i Visby till Kuststaden projektutveckling. När Hem & Hyra frågar de två företagen om vilka möjligheter som finns att ladda elbil i deras bostadsområden så får vi olika svar.

”Vi har för tillfället inga laddstolpar uppe då det inte har efterfågats från våra hyresgäster ännu”, svarar Robert Pejic, platschef hos Kuststaden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Han konstaterar att bolaget bara har ägt lägenheterna i drygt ett år och att frågan inte har prioriterats. Robert Pejic tror dock att efterfrågan kommer att öka och berättar att planer finns att se över frågan framöver.

Annons

Gotlandshem har hittills 18 stolpar med 36 laddpunkter på plats i Fårösund, Hemse, Slite och Visby. De har kommit upp på bolagets eget initiativ, men i fortsättningen kommer nya stolpar att sättas upp på förfrågan från hyresgäster och delvis finansieras genom ett påslag på elpriset, enligt Jon Rytterbro, hållbarhetsansvarig på bolaget.

Enligt Elkraftbranschens intresseorganisation finns det för närvarande 367 elbilar registrerade på Gotland.

Annons
Läs ocksåLaddad på elbil? Då gäller det att bo hos rätt hyresvärd: "Ska vara lätt att välja klimatsmart"Daniel Svanqvist, hyresgäst Åkab.
Läs också Gotlandshem krävde 17,53 procent i hyreshöjning – fick 5,6 procent Vann Laddguldet för sin strategi – vd:n: "Flest stolpar är inte bäst" Kraschlandning för hyresförhandlingarna på Gotland: "Skulle leda till katastrof" Barbro protesterar mot 17 procents hyreshöjning: "Jag kan tvingas flytta"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.