Annons

Kvinna nekas ta över hyreskontrakt efter dödsfall

Stockholm En kvinna nekas att ta över en hyresrätt som tillhörde hennes sambo. Hovrätten anser att det inte finns några bevis för att de levt tillsammans i lägenheten.

De båda kvinnorna levde tillsammans i både Italien och Sverige där de bodde växelvis. En av kvinnorna hyrde ett rum med kök på Katarina Kyrkobacke fram till 2010 då hon plötsligt avled.

Dödsboet ansökte sedan att få överlåta hyresrätten till kvinnans sambo eftersom hyresvärden Stadsholmen inte bett henne att flytta 1 månad efter att hyresförhållandet hade upphört.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Stadsholmen å sin sida hävdar att kvinnans sambo inte har rätt till lägenheten, då de menar att kvinnorna inte har bott tillsammans i ettan på Katarina Kyrkobacke. Den avlidne kvinnan hyrde ut lägenheten i andra hand mellan 1998 och 2009. Sambon folkbokförde sig inte på den aktuella lägenheten före 2010. Det är också därför man inte har bett sambon att flytta därifrån. 

Både hyresnämnd och hovrätt har nu funnit att kvinnorna inte har bott tillsammans i någon större utsträckning i den aktuella lägenheten. Därför bedömer de inte att den avlidnes sambo har rätt att ta över hyreskontraktet.

Annons
Läs också Tog över studentkorridorens kök – nu kastas han ut: "Svinstia" Trodde lägenheten var uppsagd – tvingas betala 53 000 kronor Blåste Försäkringskassan på 240 000 kronor med falska hyreskontrakt Kontraktet var ”felskrivet” – Nicholas hyra chockhöjdes: ”Jag blev lurad” Kraftig kritik mot coliving-företag: "De experimenterar med folk"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.