Annons

Kvinnans klagorop fick granne att flytta – nu vräks hon själv

Trollhättan Kvinnans skrik och klagorop fick en granne flytta och värden att låta lägenheten ovanför stå tom. Nu vräks den 60-åriga Trollhättekvinnan från sitt hem.
Störningsärende i hyresnämnden.
Foto: Anna-Karin Löwendahl
Efter att ha stört sina grannar i över ett år åker den 60-åriga i Trollhättan kvinnan ut.

Sedan tjugo år tillbaka hyr kvinnan, som är i 60-årsåldern, en lägenhet i centrala Trollhättan av Severinssons Fastighetsförvaltning. Men nu åker hon ut. Orsaken är att hon upprepade gånger, sedan sommaren 2021, har stört sina grannar med skrik och klagorop.

Grannarna klagade hos sin värd. De uppgav att störningarna skedde såväl dag- som nattetid. De förde noggranna anteckningar över störningarna och tillkallade vaktbolaget Securitas. För en av grannarna gick det så långt att han valde att flytta. Enligt honom var kvinnans oljud den största anledningen till flytten, ”…då hans arbete kräver att han får sova i fred”.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Och när lägenheten ovanför kvinnans blev tom valde Severinssons att låta den stå outhyrd för att inte utsätta en ny hyresgäst för störningarna.

Annons

Under månaderna kring årsskiftet 2021/22 skickade Severinssons tre olika varningsbrev till kvinnan med uppmaning om att störningarna måste upphöra. När det inte hjälpte sade de upp hennes hyreskontrakt från den första juni i år.

Kvinnan vägrade dock flytta och fortsatte, om än i minskad omfattning, att störa sina grannar. Under sommarmånaderna juni, juli och augusti betalade hon inte heller in sin hyra. Nu har ärendet avgjorts av hyresnämnden i Göteborg.

Läs ocksåHyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyrorPerson som river hyreskontraktet.

Enligt nämnden har kvinnan förverkat rätten till sitt hyreskontrakt. Hon ska genast flytta från lägenheten. I annat fall kan värden få kvinnan avhyst och i så fall får hon betala kostnaderna för det.

Annons

LÄS ÄVEN: Så gör du om du blir störd av grannen

Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.