Annons

Kvinnor fick majoritet i fullmäktige

Hässleholm I lördags valdes nya ledamöter till regionstyrelsen på Hyresgästföreningen Region norra Skånes fullmäktige. Och det var kvinnorna som dominerade.
Foto: Gry Berglind

Det var inte utan dramatik som det var omval av två ledamöter och nyval av fyra i regionstyrelsen i Hässleholm i lördags. Det krävdes två voteringar innan medlemmarna var överens om vilka kandidater som skulle inta de olika posterna. När rösterna var räknade representerades den nya styrelsen av sex kvinnor och fem män jämfört med den gamla som representerades av fyra kvinnor och sex män. Den nya styrelsens genomsnittsålder är 62 år.

− Jag tycker mötet gick bra trots alla voteringar. Det är roligt att vi lyckats med en jämn könsfördelning den här gången. Sämre har vi lyckats med ålder, säger regionstyrelsens ordförande Rigmor Wilderoth.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Totalt består Hyresgästföreningen Region norra Skånes fullmäktige av 11 ledamöter, nio ordinarie och två ersättare. Den nya regionstyrelsen består av: Rigmor Wilderoth, Merete Sundholm, Tomas Stensson, Rolf Malmberg, Carl-Johan Dahlgren, Katarina Gosak, Lotta Jidewå, Carina Hultberg och Ola Albrechtsson. Ersättare blev Ulf Danielsson och Britt-Marie Olofsson.

Annons
Läs också Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Per fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandla Nu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidare Hyresförhandlingar hemma vid köksbordet - nu väntar stegvis återgång till det nya normala Ditt hem är hennes jobb

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.