Annons

Kylan bakom läckan i Avesta

Avesta ​Förra veckans stora vattenläcka i Avesta är lagad och marken igenskottad. Kylan var orsaken till läckan, berättar arbetsledare Stefan Olsson på Avesta kommun.

​Det kalla vädret med temperaturer på minus 25 grader var orsaken till att den stora vattenledningen i Avesta brast för en vecka sedan.

– Kylan gjorde att marken började röra på sig och det blev sättningar som gjorde att ledningen gick sönder. Det finns alltid små läckor men det här skedde på en stor ledning och det fick stora följder, säger Stefan Olsson, arbetsledare på Avesta kommun.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Många hushåll blev utan vatten medan schaktnings- och reparationsarbetena pågick och vatten forsade längs gatorna.

– Visst blev det en del isbildningar men det mesta vattnet rann ned i brunnarna. Det var ju ett extremt väder att jobba i men nu är allt som det ska igen, säger Stefan Olsson.

Annons
Läs också Hyresgästen krävs på nästan hundra tusen kronor – stängde av elen i lägenheten Anmälde inte vattenskadat badrum på fem år – krävs på 125 000 kronor Oklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kran Parkett och dörr 52 000 kronor dyrare när hyresgästen vägrade betala Duschade fast brunnen var tilltäppt – orsakade skada för 400 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.