HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Läckande toalett kan leda till förlorat kontrakt

Helsingborg En läckande toalett och en spricka i väggen är några av de skador som värden noterat i hyresgästens badrum. Nu riskerar hyresgästen bli av med kontraktet. Orsaken är att hyresgästen inte informerat värden om bristerna.
Foto: Gry Ellebjerg

Problemen upptäcktes när en granne i mars månad anmälde vattenskador i sin lägenhet. Då gjordes även en besiktning av hyresgästens lägenhet och värden menar i anmälan till hyresnämnden att badrummet hade stora brister.

Enligt värden sitter toalettstolen löst och det läcker från cisternen. Våtrumsmattan på väggen i duschzonen har spruckit och plastmattan på golvet i duschen har släppt.

Läs ocksåSå många klagomål har din värd fått i hyresnämnden – Primula toppar listan

Hyresgästen som bott i lägenheten sedan 2012 i Helsingborg ska enligt värden inte ha felanmält bristerna och anser att hyresgästen åsidosatt sina skyldigheter så pass mycket att hyresavtalet inte bör förlängas. Därför sägs kontraktet upp den 1 juli.

Hyresgästen har inte lämnat in någon redogörelse för sin syn på saken. Ärendet ska nu avgöras av hyresnämnden i Malmö.

Läs också Missnöjda hyresgäster i Torshälla slapp inte hyreshöjning Brister och för hög hyra är hyresgästens främsta problem Värd måste fixa ventilation i badrum Kommun får bakläxa – balkongförbud upphävs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.