HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Läckande toalett kan leda till förlorat kontrakt

Helsingborg En läckande toalett och en spricka i väggen är några av de skador som värden noterat i hyresgästens badrum. Nu riskerar hyresgästen bli av med kontraktet. Orsaken är att hyresgästen inte informerat värden om bristerna.
Foto: Gry Ellebjerg

Problemen upptäcktes när en granne i mars månad anmälde vattenskador i sin lägenhet. Då gjordes även en besiktning av hyresgästens lägenhet och värden menar i anmälan till hyresnämnden att badrummet hade stora brister.

Enligt värden sitter toalettstolen löst och det läcker från cisternen. Våtrumsmattan på väggen i duschzonen har spruckit och plastmattan på golvet i duschen har släppt.

Läs ocksåArga hyresgäster i nybyggt hus ger inte upp – kräver att felanmälan ska fungeraTvå män sitter i ett kök.

Hyresgästen som bott i lägenheten sedan 2012 i Helsingborg ska enligt värden inte ha felanmält bristerna och anser att hyresgästen åsidosatt sina skyldigheter så pass mycket att hyresavtalet inte bör förlängas. Därför sägs kontraktet upp den 1 juli.

Hyresgästen har inte lämnat in någon redogörelse för sin syn på saken. Ärendet ska nu avgöras av hyresnämnden i Malmö.

Läs också Brister på Stensiken skapar otrygghet - Maritha: "Har inte varit i källaren på tio år" Kräver att få ta över kontraktet – trots hyresskuld på 250 000 Jim och Annika har väntat på hjälp i sex år – nu ger de upp och flyttar Östersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.