Annons

Läckande toalett kan leda till förlorat kontrakt

Helsingborg En läckande toalett och en spricka i väggen är några av de skador som värden noterat i hyresgästens badrum. Nu riskerar hyresgästen bli av med kontraktet. Orsaken är att hyresgästen inte informerat värden om bristerna.
Foto: Gry Ellebjerg

Problemen upptäcktes när en granne i mars månad anmälde vattenskador i sin lägenhet. Då gjordes även en besiktning av hyresgästens lägenhet och värden menar i anmälan till hyresnämnden att badrummet hade stora brister.

Enligt värden sitter toalettstolen löst och det läcker från cisternen. Våtrumsmattan på väggen i duschzonen har spruckit och plastmattan på golvet i duschen har släppt.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästen som bott i lägenheten sedan 2012 i Helsingborg ska enligt värden inte ha felanmält bristerna och anser att hyresgästen åsidosatt sina skyldigheter så pass mycket att hyresavtalet inte bör förlängas. Därför sägs kontraktet upp den 1 juli.

Hyresgästen har inte lämnat in någon redogörelse för sin syn på saken. Ärendet ska nu avgöras av hyresnämnden i Malmö.

Annons
Läs också Hyresvärden om Lenas skräckdygn på toaletten: ”Helt fruktansvärt” Lena, 69, inlåst på toaletten i fyra dygn - värden struntade i slitna låset: ”Total panik” Kvinna satte in kök till inneboende – förlorar hyresrätt: "Tycker att det var hårt" Annika Backlund svarar på kritiken mot AB-hem: "Jag vill vara en bra värd" Här tar hyresgästerna strid mot kalla hem och dålig skötsel: ”Någon kommer ramla och skada sig snart”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.