Annons

Låg hyreshöjning i Piteå

Boden AB Wallstenshus i Piteå höjer hyrorna med en procent nästa år. – Fastighetsägaren kände samhällsansvar, säger Roger Enbom, Hyresgästföreningen.

AB Wallstenshus ville höja hyrorna med 3,5 procent, men vid förhandlingar med Hyresgästföreningen sänkte det privata fastighetsbolaget sitt krav. Uppgörelsen landade på en procent. 

– Att förhandlingen blev lyckad beror på två saker. Dels våra argument om en sviktande konjunktur med fler och fler arbetslösa med sämre köpkraft, ökade fjärrvärmekostnader och taxeökningar. Och dels det samhällsansvar som fastighetsägaren kände, säger Roger Enbom, förhandlare i Hyresgästföreningen region Norrland.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Inför årets förhandlingar gick Hyresgästföreningen ut med en uppmaning om att fastighetsägare måste stanna upp och tänka till över de yrkanden på hyreshöjningar som de lämnar.

Hyresgästföreningen skriver i ett pressmeddelande att syftet inte är att tvinga fastighetsbolagen till förluster, utan att hålla hyresnivåer som gör det möjligt att hålla en stabil och långsiktig ekonomisk utveckling.

Annons
Läs också Hyresvärden fixar kreativt jullov En veckas utredning av skott i föreningslokal - utan resultat Dömd till fängelse - då vill hyresvärden riva kontraktet Ännu oklart om Orsas hyror Stena höjer hyran i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.