Annons

Lägenheten i Kungshamn var fylld av sopor

Sotenäs ​Halvmeterhöga sopberg fick sotaren att vända i dörren. Också grannarna klagade på lukten från den ostädade lägenheten i Kungshamn. Nu sägs hyresgästen upp.

​Det hela började när en sotare skulle rensa ventilationskanalerna i lägenheten under hösten 2009. Oredan var så stor att sotaren vägrade gå in.

När Sotenäsbostäder, tillsammans med kommunens miljö- och byggkontor, gjorde en inspektion i lägenheten ett drygt år senare möttes de av en trist syn.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Rummen var belamrade med sopor och skräp. Matavfall, papper, plast och glödlampor låg i halvmeterhöga drivor. Enligt föreläggandet från miljö- och byggnadskontoret luktade det ”avfall och förruttnelse” i lägenheten men också i korridoren utanför.

Annons

Kvinnan som bor i lägenheten har varit minst sagt svår att få tag i och värden har på flera sätt försökt att nå henne. Vid ett par tillfällen har hon svarat via brev. Då har kvinnan bett om ursäkt, uppgett att hon mår mycket dåligt och beskrivit hur situationen blivit henne övermäktig.

Hon har också sagt att en del av förklaringen är att hon vill flytta och har sökt jobb i en annan stad. Därför har hon tidvis inte varit hemma i lägenheten i Kungshamn.

Läs ocksåBetalade ingen hyra på fem år – nu har dödsboet en kvarts miljon i hyresskuldSkattebetalarna i Göteborg har gått miste om en kvarts miljon. Samtidigt har stadens försuttit chansen att hyra ut ettrummaren i fem år, trots skenande bostadsbristen. Andra personer verkar dock ha bott gratis i lägenheten efter att den ursprunglige hyresgästen dog.

I ett brev till Sotenäsbostäder ber hon om uppskov och lovar att försöka städa, men skriver att hon inte vill be någon om hjälp ”eftersom ingen vet hur illa det är och jag skäms så mycket”.

Annons

Men Sotenäsbostäder har tröttnat och vill nu säga upp kvinnan. I dag avgörs ärendet i hyresnämnden men eftersom kvinnan inte motsätter sig uppsägningen, handlar det snarare om när hon kommer att tvingas flytta.

Läs också Jens Marcus och Ewa hotades av uppsägning – nu får de bo kvar: ”Underbart” Sonen Elijah sades upp när pappan dog hastigt – tvingas flytta från lägenheten där han vuxit upp Hyresgästen "stoppade huvudet i sanden" - är skyldig värden över 100 000 kronor Hyresvärden ville ha tillbaka lägenheten för att ha närmare till sjukhus – barnfamilj vägrade flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.