Annons

Läget allvarligt för AB Bostadens ordförande

Umeå AB Bostaden ordförande, Bernt Andersson, har opererats akut på Norrlands universitetssjukhus efter att ha blivit knivhuggen av en okänd man på onsdagsmorgonen. Andersson vårdas nu på intensiven.

​Det var vid 8-tiden på onsdagsmorgonen som Bernt Andersson överfölls av en yngre man på trappan till sitt hem på Teg i Umeå. Andersson blev knivhuggen i magen och gärningsmannen försvann springandes från platsen.

Bernt Andersson fördes till Norrlands universitetssjukhus där han opererades akut. Hans hälsotillstånd betecknas som allvarligt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Polisen har spärrat av platsen, gjort en teknisk undersökning där man säkrat vissa spår och inlett en förundersökning under rubriceringen försök till mord. I övrigt vet man inte mer än att gärningsmannen var en ung man.

Annons

Polisen uppmanar människor som rörde sig i och kring Ringvägen på Teg att ta kontakt med polisen.

Vilket motivet till dådet skulle ha varit är okänt. Någon hotbild mot Bernt Andersson har inte framkommit.

Annons
Läs ocksåBostadens hyresgäster gav sin värd det finaste priset
Bernt Andersson valdes nyligen till sin fjärde mandatperiod som ordförande för Norrlands största allmännytta AB Bostaden. Han sitter också i Umeås fullmäktige som ledamot för socialdemokraterna. Bernt Andersson är även styrelseledamot i SABO, Sveriges allmännyttiga bostadsföretag, där han representerar allmännyttorna i Norrland.

Läs också Rektor Galatia förlorar kontraktet i hovrätten: "Om jag bara vetat..." Rektor Galatia hyrde ut på deltid - nu mister hon sin lägenhet: "Visste inte att det var fel" Tvist med Bostaden avgjord - nu höjs hyran Elitspelare besöker äldre ensamma i Umeå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.