HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lägre hyreshöjning i Hylte

Hylte Hyreshöjningen för Hyltebostäders hyresgäster blir 0,3 procent. Höjningen gäller från och med 1 februari.

För den som har en hyra på 5 000 kronor innebär överenskommelsen 15 kronor. Enligt Hyltebostäder kommer hyreshöjningen inte att gå till så mycket annat än väntade allmänna kostnadsökningar.

– Vi är ändå nöjda, den ligger i nivå med andra bostadsbolag, säger ekonomichef Lars Rosén.

Läs ocksåAvbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna"

Från att ha haft stor problem med tomma lägenheter har Hyltebostäder idag i stort sett allt uthyrt.

– Så idag befinner vi oss i samma situation som de flesta andra bostadsbolag. Om vi hade varit ett bolag i kris hade vi kanske kunnat argumentera mer för en större hyreshöjning, säger Lars Rosén.

Det är framför allt nyanlända som står för den ökade inflyttningen. Fler hyresgäster ger större hyresintäkter men kostar också mer, till exempel personal och underhåll.

Läs ocksåVärdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"Lisa Wadenholt andas ut efter beskedet från Hyresnämnden.

Hyltebostäder har 532 lägenheter. Hyreshöjningen, som är en överenskommelse mellan bostadsbolaget och Hyresgästföreningen, gäller från 1 februari. Hyresgästföreningen motiverar den låga höjningen bland annat med låg inflation och måttliga taxehöjningar.

Här hittar du en lista över hyresuppgörelser som redan är klara i Halland för 2016.

Läs också Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.