Annons

Lägre hyreshöjning i Hylte

Hylte Hyreshöjningen för Hyltebostäders hyresgäster blir 0,3 procent. Höjningen gäller från och med 1 februari.

För den som har en hyra på 5 000 kronor innebär överenskommelsen 15 kronor. Enligt Hyltebostäder kommer hyreshöjningen inte att gå till så mycket annat än väntade allmänna kostnadsökningar.

– Vi är ändå nöjda, den ligger i nivå med andra bostadsbolag, säger ekonomichef Lars Rosén.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Från att ha haft stor problem med tomma lägenheter har Hyltebostäder idag i stort sett allt uthyrt.

Annons

– Så idag befinner vi oss i samma situation som de flesta andra bostadsbolag. Om vi hade varit ett bolag i kris hade vi kanske kunnat argumentera mer för en större hyreshöjning, säger Lars Rosén.

Det är framför allt nyanlända som står för den ökade inflyttningen. Fler hyresgäster ger större hyresintäkter men kostar också mer, till exempel personal och underhåll.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Hyltebostäder har 532 lägenheter. Hyreshöjningen, som är en överenskommelse mellan bostadsbolaget och Hyresgästföreningen, gäller från 1 februari. Hyresgästföreningen motiverar den låga höjningen bland annat med låg inflation och måttliga taxehöjningar.

Annons

Här hittar du en lista över hyresuppgörelser som redan är klara i Halland för 2016.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Därför fick Eva en hyressänkning och Allan en höjning – så går det när rätten prövar nivån Så fick Eva sin hyra halverad i rätten: ”Jag har inte kunnat smälta det” Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.