Annons

Lägre hyreshöjning i Hylte

Hylte Hyreshöjningen för Hyltebostäders hyresgäster blir 0,3 procent. Höjningen gäller från och med 1 februari.

För den som har en hyra på 5 000 kronor innebär överenskommelsen 15 kronor. Enligt Hyltebostäder kommer hyreshöjningen inte att gå till så mycket annat än väntade allmänna kostnadsökningar.

– Vi är ändå nöjda, den ligger i nivå med andra bostadsbolag, säger ekonomichef Lars Rosén.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Från att ha haft stor problem med tomma lägenheter har Hyltebostäder idag i stort sett allt uthyrt.

Annons

– Så idag befinner vi oss i samma situation som de flesta andra bostadsbolag. Om vi hade varit ett bolag i kris hade vi kanske kunnat argumentera mer för en större hyreshöjning, säger Lars Rosén.

Det är framför allt nyanlända som står för den ökade inflyttningen. Fler hyresgäster ger större hyresintäkter men kostar också mer, till exempel personal och underhåll.

Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

Hyltebostäder har 532 lägenheter. Hyreshöjningen, som är en överenskommelse mellan bostadsbolaget och Hyresgästföreningen, gäller från 1 februari. Hyresgästföreningen motiverar den låga höjningen bland annat med låg inflation och måttliga taxehöjningar.

Annons

Här hittar du en lista över hyresuppgörelser som redan är klara i Halland för 2016.

Läs också Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.