Annons

Lägsta höjningen i Karlskoga

Karlskoga Hyrorna höjs med totalt 0,65 procent för Karlskogahem, vilket är den hittills lägsta höjningen i länet. För hyresgästerna betyder höjningen mellan 0-1,4 procent högre hyra.

Karlskogahem yrkade på en höjning av hyran med 1,3 procent.

Hyresgästföreningens inställning var att hyrorna borde frysas med anledning av det gynnsamma ekonomiska läget.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Efter förhandlingen i måndags enades man om en höjning på 0,65 procent, vilket är den hittills lägsta höjningen i länet.

Karlskoga har infört ett hyressättningssystem för att få hyrorna mer rättvisa utifrån läge och standard. Det är inte helt klart än utan vissa hyror ska fortfarande differentieras för att få sin rätta nivå.

Annons

Det innebär i praktiken att hyresgästerna kommer att få olika höga höjningar i spannet mellan 0 – 1,4 procent beroende på om man har en hyra som anses ligga över eller under målhyran.

Läs ocksåBildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene årenHyresgäster i förening, 100 år med Hyresgästföreningen, Peter Forsman, Pär Svanberg

I kronor räknat betyder det att den som i dag har en hyra på 5 000 kronor, kommer få höjningar på mellan 0 och 70 kronor per månad.

Ökningen på 0,65 procent gäller även för garage och p-platser.

Annons

Hyresförhandlingarna 2015

Bostadsbolag

Yrkande

Höjning

Askersundsbostäder -* 0,75
Lindesbergsbostäder -* 0,95
Örebrobostäder -* 0,9
Karlskogahem 1,3 0,65

* Fler bolag följer modellen att man inte längre lämnar något yrkande, utan har som flera andra bolag gått över till att i stället föra en diskussion med Hyresgästföreningen om vilka planer man har framöver och hur ekonomin ser ut.

Läs också Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.