HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Laholmshem fyller 70 – firar med att bygga stort

Laholm Laholmshem fyller 70 år och firar med att bygga stort, ja mer ambitiöst än Sveriges största allmännytta- Förvaltnings AB Framtiden i Göteborg.
Laholmshem 70 år
Foto: Laholmshem
Stefan Lundström, vd på Laholmshem.

70 år är en aktningsvärd ålder. Vi ställde 3 frågor till vd Stefan Lundström om hur 70-åringen mår.

Går 70-åringen på trötta eller pigga ben?
– Väldigt pigga ben. Vi är inne i en omfattande och snabb utveckling, ett arbete som också kommunen stödjer. Vi ska bygga 450 nya lägenheter. Det är en mer ambitiös plan än Framtiden i Göteborg! Vi i lilla Laholm dubblar deras ambitioner, om man ser till våra olika storlekar.

Läs ocksåEksta bäst i klassen - allt mer solkraft hos hyresvärdarsolkraft

Allmännyttan: framtid eller historia?
– Absolut framtid. Allmännyttan har en jätteviktig roll att spela och speglar hur vi i Sverige ser på socialt arbete. Vi har aldrig skuffat undan människor som av olika anledningar inte klarar sig på egen hand. Därmed behöver vi allmännyttan.

Vad lär vi  oss av historien?
– Kommuner som har gjort sig av med allmännyttan har fått betala dyrt. De har inga lägenheter att jobba med, till exempel i samarbete med socialtjänsten. Det är också en dålig affär ekonomiskt. Fastigheter är lönsamt att äga över tid och de som har sålt har lämnat över värdeökningarna till någon annan. Historien lär oss också att inte tänka: ”vi väntar med att bygga när det blir billigare”. Det blir aldrig billigare.

Läs också Du sponsrar föreningslivet med din hyra Hyresgästerna har frusit i flera år – måste ha flera lager kläder 40 procent av hyresvärdarna har noll koll på klimatpåverkande utsläpp Bara 2 av 13 värdar i södra Norrland har klimatmål

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.