HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Laholmshem höjer hyrorna med 0,2 procent

Halland Det är fortsatt låga hyreshöjningar för hyresgästerna i Halland. Den första januari höjs hyrorna i det kommunala bostadsbolaget Laholmshem med 0,2 procent.

Om du betalar en månadshyra på 5 000 kronor blir hyreshöjningen 10 kronor per månad. Hyresgästföreningens förhandlare Jim Johansson är nöjd med resultatet.

− Vi har fått gehör för att 2016 måste vara hyresgästernas år.

Läs ocksåPrivatvärdar i Varberg toppar hyreskraven i Halland – yrkar på 9,56 procentI Varberg vill Derome Fastighet och en rad andra privatvärdar höja hyrorna med 9,56 procent i januari. Halmstads kommunala hyresvärd HFAB har presenterat ett utgångsbud på 5,5 procent.

Orsakerna till den låga hyreshöjningen är bland annat låga räntor, låg inflation, måttliga taxehöjningar och milda vintrar.

Laholmshem har 1 557 lägenheter.

LÄS MER:

Läs ocksåSå mycket höjer halländska värdar hyran 2022 – hela listan

Hem & Hyras uppdaterade lista över hyreskraven i Halland.

Listan över hyresuppgörelser som redan är klara i Halland för 2016.

Läs också Sparkad bostads-vd får fallskärm på 1,6 miljoner Ett nytt sätt att bo i hyresrätt – villaliv på 35 kvadrat Så säkras tryggheten när oron sprider sig i bostadsområdet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.