Annons

Lämnade landet – riskerar sitt hyreskontrakt

Malmö Paret utvandrade till Danmark för fem år sedan men har ändå haft kvar sin hyreslägenhet. Nu vill värden riva hyreskontraktet för att kunna hyra ut lägenheten till någon annan.
flyttbil

Flera personer är folkbokförda i lägenheten på Rosengård. Men ingen av dem står på förstahandskontraktet. Det gör i stället ett par i 30-årsåldern som hyresvärden menar har lämnat landet. Enligt hyresvärden utvandrade de till Danmark för fem respektive för ett år sedan och därför finns det heller ingen anledning för dem att ha kvar sin hyreslägenhet i Sverige. Hyresvärden har nu sagt upp paret och vänt sig till hyresnämnden då paret inte svarat på uppsägningen. Sedan uppsägningen skickades ut har de däremot slutat att betala hyra vilket gör att paret nu är skyldiga hyresvärden 14 000 kronor. Hyresnämnden kommer att avgöra fallet.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.